''Ze zijn er echt in gaan geloven bij Feyenoord en misschien wel terecht''

''Ze zijn er echt in gaan geloven bij Feyenoord en misschien wel terecht''

Feyenoord heeft vaak de neiging om tot aan de winterstop redelijk mee te doen om de bovenste posities in de Eredivisie, maar daarna is er zelden een goed vervolg. Opvallend genoeg zien de media de Rotterdammers weliswaar geen kampioen worden, maar er wordt ook geen plotse ineenstorting verwacht.

Analist Kenneth Perez legt het als volgt uit: "Ze zijn er echt in gaan geloven bij Feyenoord en misschien wel terecht. Vijftien wedstrijden onderweg, dus nog iets meer dan de helft te gaan. Als je de stabiliteit en het gemak ziet zoals bijvoorbeeld tegen Heracles en Fortuna, dan komt over twee weken de test voor Feyenoord. Als je daar iets kunt doen, dan doe je helemaal mee", aldus Perez bij Voetbalpraat. "Maar dan nog: vorig jaar was het gat aan het eind van het seizoen 29 punten. Het is toch niet voor te stellen dat het dat dit jaar weer gaat worden?"

Feyenoord watcher Sinclair Bischop is het ook opgevallen dat de media de Rotterdammers stapje voor stapje tot de kampioenskandidaten gaan rekenen. "Het gekke is dat dat woord bij supporters juist niet in de mond genomen wordt en dat was de laatste jaren juist wel het geval toen het niet realistisch was. Ik zeg niet dat het dat nu wel is, maar als het deze maand goed afloopt, dan moet Feyenoord wel uitspreken dat het lang mee gaat doen."

''Dan staat er toch een elftal dat heel moeilijk te kloppen is''

Sinclair Bischop

De stadionclub heeft er ook de wapens voor met drie spelers die in de top van het topscorers-klassement staan. "Feyenoord scoort ook gewoon heel gemakkelijk en ze hebben daar ook op ingekocht: Dessers en Jahanbakhsh zijn geen basisspelers, maar zijn in het verleden topscorer van de Eredivisie geweest. Kortom: doelpunten gekocht. Linssen legt ze er heel gemakkelijk in, je hebt Sinisterra die zich heel goed ontwikkelt, Til. Ze scoren gewoon heel veel en dan is er ook nog een solide verdediging met Bijlow als international en Trauner die zich spectaculair in het elftal heeft gespeeld, iets dat we allemaal niet hadden verwacht. Dan staat er toch een elftal dat heel moeilijk te kloppen is."

Tijdperk Advocaat
Perez vraagt Bischop naar hoe de wisseling tussen Advocaat en Slot binnen Feyenoord ervaren wordt. "Een wereld van verschil. In de zomer zei eigenlijk iedereen bij Feyenoord: 'we gaan proberen iets op te bouwen met een trainer die we de tijd gaan geven en we zullen heus wel tegen een nederlaag op gaan lopen, maar we gaan het woord kampioenschap eventjes niet in de mond nemen'. Na een paar maanden gaan we dat toch al doen."

Perez wil meer duidelijkheid. "Maar waar zit het verschil nou in?" Bischop: "Er zijn mensen die zeggen dat Feyenoord nu echt een ander elftal op de been heeft gebracht. Vorig jaar had je Leroy Fer en Eric Botteghin, die eigenlijk niet meer meekonden in het systeem zoals dat nu gespeeld wordt." Maar niet iedereen binnen de club is negatief. "Er zijn toch ook mensen binnen Feyenoord die nu nog zeggen dat Advocaat, zeker het eerste jaar, een geweldige reeks heeft neergezet nadat het onder Stam misliep. Vorig jaar is het natuurlijk pas na de winterstop helemaal in elkaar geklapt."

"Er is dus een gedeelte dat 'we moeten Advocaat de credits geven' zegt. Een ander gedeelte zegt: 'nu zien we pas wat voor potje ervan gemaakt is'. In de docu hebben we kunnen zien dat het op een gegeven moment uitgewerkt was. Het was een verstandshuwelijk, terwijl je eigenlijk al eerder afscheid had moeten nemen en met een nieuwe trainer een nieuwe weg in had moeten slaan."

''Ze zijn er echt in gaan geloven bij Feyenoord en misschien wel terecht''

Tijdperk Slot
Onder Slot waait er hoe dan ook een heel andere wind bij Feyenoord en volgens Perez kan een trainer wel degelijk het verschil maken, iets dat regelmatig ontkend wordt. "De trainer van Feyenoord maakt belangrijk hoeveel meters je maakt, hoeveel arbeid je verricht, hoe je druk zet: als je dat elke keer benadrukt, dan gaat dat vanzelf wel leven binnen een groep. Een goede trainer kan echt het verschil maken, een trainer kan ook het verschil maken naar beneden toe."

Winterse versterkingen
Bischop weet dat de Rotterdammers op zoek blijven naar versterkingen. "Dat wil Feyenoord zeker, maar ze weten nog niet wat corona doet met het budget dat in de winter beschikbaar is. Met name de linksbackpositie is dun bezet, daar hebben ze alleen Malacia. Heel misschien komt die spits van Manchester United nog, Diallo." Maar er gaat waarschijnlijk nog meer gebeuren tijdens de winterstop. "Feyenoord heeft, met alle respect, afgelopen zomer een grote schoonmaak gehouden en nu moet er in de winterstop eigenlijk ook weer doorgeselecteerd worden. Jongens als Diemers en Teixeira, Antonucci misschien."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties