Woerts: ''Ze misbruiken Feyenoord eigenlijk om het gebied te ontwikkelen''

Woerts: ''Ze misbruiken Feyenoord eigenlijk om het gebied te ontwikkelen''

Het nieuwe stadion van Feyenoord kent nogal wat voor- en tegenstanders. Sport marketeer Chris Woerts ziet een spoedig einde aan de soap somber in. "Feyenoord City is nog een on-going-story, dat gaat voorlopig nog niet eindigen."

"Pas aan het eind van het jaar weten ze de bouwprijzen. De staalprijzen blijven maar stijgen, het wordt een heel lastig dossier", aldus Woerts bij De Oranjezomer. "Vorige week mochten de supporters inspreken en dat hebben ze heel goed gedaan: 59 tegenstanders van het nieuwe stadion en 1 voorstander van het nieuwe stadion. Eigenlijk hebben ze dat heel goed verwoord allemaal. Er waren (onder andere - red.) ook algemeen directeuren bij, gewoon een doorsnee van de bevolking eigenlijk,"

"Toen moest vrijdag de directie van Feyenoord komen en een van de eerste dingen die commercieel directeur Joris van Dijk zei was 'ja, de supporters... emotie mensen!'. Toen heeft hij wel een paar draaien om de oren gekregen van de raadsleden, want die zeiden 'We hebben de afgelopen dagen juist heel goed beargumenteerde doelstellingen gehoord tegen het stadion, dus we kunnen ze niet wegzetten als emotiemensjes.' Daar moest hij zijn excuus voor aanbieden", zo vervolgt Woerts. "Er is gewoon heel veel onduidelijk. Feyenoord is nu tevreden met 17,5 miljoen spelersbudget, dat gaat niks worden. Ze hebben altijd 'we houden vast aan dat 25 miljoen spelersbudget' gezegd, dat was heilig. Nu zeggen ze 'ja, als we 17,5 miljoen hebben, dan gaan we er in ieder geval niet op achteruit'. Met 17,5 miljoen, in vergelijking met Ajax en PSV, is het echt een kansloze missie."

Johan Derksen:
"Met terugwerkende kracht krijgt Jorien van den Herik gelijk. Hij heeft altijd gezegd dat een nieuw stadion bouwen nooit rendabel kan zijn", aldus De Snor. "Door al dat gelul blijft een stad als Rotterdam met een gedateerd stadion zitten waar geen belangrijke wedstrijden gehouden kunnen worden." Woerts benoemt daarna wat hij ziet als de reden voor een nieuw stadion. "Ze hangen het helemaal op aan de gebiedsontwikkeling. Stel je voor dat bij iedere gebiedsontwikkeling een stadion de katalysator zou moeten zijn. Dat is natuurlijk niet waar, dan wordt er geen wijk meer gebouwd, dat is onzin. Ze misbruiken Feyenoord eigenlijk om het gebied te ontwikkelen. Feyenoord is een voetbalclub: dat heeft niets te maken met gebiedsontwikkeling." Derksen begrijpt het punt. "Het gaat om City-marketing."

Valentijn Driessen:
"Maar dan moet-ie toch komen, als het gaat om City-marketing? Een icoon hebben dat mensen trekt, dat bedrijven trekt. Je hebt het aan de ArenA gezien, die hebben ze gewoon in een weiland neer gepleurd en als je nu kijkt weet je niet wat je ziet, wat een ontwikkeling daar plaats heeft gevonden." Woerts: "Klopt, maar Ajax heeft beursgelden en geld om te investeren in spelers. Feyenoord heeft geen geld om te investeren in spelers. Dan kun je zeggen 'prachtig stadion', maar dan heb je wel de stenen en niet de benen, da's het probleem." Ook daar is Derksen het mee eens. "Ja, je moet wel een elftal hebben dan." Driessen is het er op zijn beurt dan weer niet mee eens. "Dat stadion zorgt voor extra inkomsten waardoor je daarna kan investeren in benen." Woerts heeft zo zijn bedenkingen. "Die business-case is te dun. Als je 'joh, we hebben dertig miljoen spelersbudget' zegt, dan is het hosanna en moet je gelijk gaan bouwen, maar als het te weinig is om een echt goed elftal te bouwen, dan moet je er nooit aan beginnen."

Lees meer over
Chris Woerts Feyenoord City
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties