WK Qatar 2022 Dag 11 | Szymański bereikt knock-outfase

WK Qatar 2022 Dag 11 | Szymański bereikt knock-outfase

Sebastian Szymański is er met Polen in geslaagd om de knock-outfase te bereiken van het WK in Qatar. De middenvelder van Feyenoord kreeg geen speelminuten in de verloren wedstrijd tegen Argentinië. In Groep C was het tot de laatste minuut ongekend spannend. Uiteindelijk gaan de Argentijnen door als groepswinnaar en eindigen de Polen op de tweede plaats.

Mexico en Saudi-Arabië kunnen hun koffers pakken. Voor de twee landen zit het wereldkampioenschap voetbal er definitief op. De Mexicanen wonnen wel de laatste wedstrijd in de groep, maar zijn uiteindelijk op basis van het doelsaldo uitgeschakeld.

Voor Szymański en Polen wacht zondag een kraker. Frankrijk is de tegenstander die verslagen moet worden om de kwartfinale te bereiken van het WK. Het duel begint om 16:00 uur en is live te bekijken op NPO1.

Opstellingen
Polen: Szczesny; Bereszynski, Glik, Kiwior, Cash; Frankowski, Bielik, Krychowiak, Zielinski; Swiderski; Lewandowski.
Argentinië: Martínez; Molina, Romero, Otamendi, Acuña; De Paul, Enzo Fernández, Mac Allister; Messi, Julián Álvarez, Di Maria.

Opstellingen
Saudi-Arabië: Al Owais, Al Ghannam, Al Amri, Al Tambakti, Al Bulayhi, Al Hassan, Kanno, Abdulhamid, Al Brikan, Al Shehri, Al Dawsari
Mexico: Ochoa, Gallardo, Moreno, Montes, Sanchez, Pineda, Alvarez, Chavez, Lozano, Martin, Vega

Tunesië wint, maar moet naar huis
Wereldkampioen Frankrijk gaat met het schaamrood op de kaken naar de achtste finales van het WK. De B-ploeg van de titelverdediger, die al zeker was van de volgende ronde, ging in zijn laatste groepsduel met 1-0 onderuit tegen Tunesië, dat ondanks de verrassende zege is uitgeschakeld.

Australië gaat door op het WK in Qatar
Australië is er voor het eerst sinds 2006 in geslaagd om op een WK voetbal de achtste finales te halen. Toen was Guus Hiddink de coach, nu weet Graham Arnold succes te boeken. Hij formeerde een onbuigzaam team dat Denemarken versloeg in de laatste groepswedstrijd: 1-0.

Lees meer over
Sebastian Szymanski WK Qatar 2022
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties