WK droom Suriname en Haps spat uiteen tegen Canada

WK droom Suriname en Haps spat uiteen tegen Canada

Suriname is uitgeschakeld als het gaat om plaatsing voor het WK in Qatar. Het land moest winnen van Canada om de volgende fase van de kwalificatie voor het WK in Qatar te halen. De Surinamers begonnen goed aan de wedstrijd en raakten aan het begin van de eerste helft de lat, terwijl de keeper van Canada kansloos zou zijn geweest.

Zelf kwam het daarna verdedigend twee keer in de problemen, waarbij het bij de tweede keer raak was: Alphonso Davies (Bayern München) strafte een verdedigingsfout genadeloos af, passeerde oud-Feyenoord keeper Warner Hahn en tekende op aangeven van Jonathan David (Lille) de 1-0 aan. Ridgeciano Haps pakte in de eerste helft al snel een gele kaart en ontsnapte in de slotfase van die eerste helft aan zijn tweede gele kaart.

Canada kwam in de 61ste minuut op een 2-0 voorsprong en nu waren de rollen omgedraaid: David scoorde op op aangeven van Davies. Toen was de strijd wel gestreden. Oud-Feyenoorder Mitchell te Vrede kreeg nog een opgelegde kans op de 2-1, maar schoot over. Pakweg een minuut later zette David, wederom na een assist van Davies, de 3-0 op het scorebord. De verdediging van Suriname werd tijdens die aanval kinderlijk eenvoudig uit elkaar gespeeld. David voltooide zijn hattrick enkele minuten later door een strafschop te benutten voor de 4-0.

Lees meer over
Ridgeciano Haps
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties