Wijnstekers: ''Voetballers niet gaan sparen en rust geven als het goed gaat''

Wijnstekers: ''Voetballers niet gaan sparen en rust geven als het goed gaat''

Niemand verwacht van Feyenoord dat het mee gaat doen om de titel, maar op eenderde van de competitie staan de Rotterdammers op basis van minste verliespunten gewoon eerste.

Het was reden voor De Telegraaf om aan onder andere Ben Wijnstekers te vragen wat hij verwacht van de stadionclub, die in de ogen van de oud-verdediger verrassend presteert. "Vooral omdat dit Feyenoord-elftal onder Slot in de competitie én in Europa goed presteert. Ik was ervan overtuigd dat de selectie niet breed genoeg zou zijn. Maar juist de spelers die steeds invallen, blijken het aan te kunnen: de Noor Aursnes, onze eigen opgeleide Geertruida en de Belgische spits Dessers."

"Als je zulke goede vervangers op de bank hebt en je een coach hebt die heel duidelijk maakt wat hij van zijn spelers verlangt, krijg je dus dit. Ik vind het fantastisch dat Slot Feyenoord elke week in een vaste opstelling het veld instuurt”, aldus Wijnstekers, die inmiddels vermoedt dat de selectie wellicht niet te smal is. Uiteindelijk is voetballen voor een voetballer het leukste dat er is en rouleren blijkt zelden een goede oplossing. "Je moet voetballers niet gaan sparen en rust geven als het goed gaat.”

Wijnstekers ziet met genoegen dat zelfopgeleide talenten de kans blijven krijgen bij Feyenoord: Tyrell Malacia, Justin Bijlow, Orkun Kökcü en Lutsharel Geertruida, terwijl hij ook Ramon Hendriks eraan ziet komen. "Die jonge Feyenoorders gaan alleen nog maar beter worden. Bijlow staat pas aan het begin van een prachtige loopbaan. Wat ik zo machtig vind aan hem is dat uitkomen. In het jaar dat we kampioen werden, zag je Brad Jones ook zo geweldig door de lucht vliegen. Bijlow is de eerste die dat weer doet.”

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties