Wellenreuther kijkt vooruit: ''Wil een lange tijd voor Feyenoord uitkomen''

Timon Wellenreuther is officieel Feyenoorder. De 26-jarige doelman komt op huurbasis over van RSC Anderlecht en in het huurcontract is ook een optie tot koop bedongen. Wellenreuther gaat in gesprek met Feyenoord Media in op zijn stap naar de Rotterdammers.

''Ik vind Feyenoord een geweldige club en ik ben blij en vereerd om dit shirt te mogen dragen. Wanneer een club als Feyenoord je benadert, dan krijg je een gevoel van trots en waardering'', zegt Wellenreuther. ''Arne en ik hebben al een aantal keer gesproken en berichten naar elkaar gestuurd. Ik houd van het type persoon dat hij is en kijk er erg naar uit om met hem te werken.''

De doelman won vaak van Slot tijdens zijn periode bij Willem II, zegt hij lachend. ''In zijn tijd bij AZ was hij ook weleens 'boos' op mij. Ik heb niet van hem verloren toen hij daar de trainer was. Dat is wel een mooi verhaal.'' Wellenreuther speelde in twee periodes al honderd wedstrijden in de Eredivisie. Maakt dat het makkelijker om te wennen aan Feyenoord?

''Ik heb ook voor grotere teams dan Willem II gespeeld, voor Schalke en Anderlecht bijvoorbeeld. Ik ben blij om nu weer naar een grote club te gaan. Willem II was ook een heel fijne club, ik heb mijzelf daar kunnen laten zien. Dat was ook het plan voor mij: om mezelf te laten zien in Nederland'', vervolgt de doelman.

Wellenreuther moet met Ofir Marciano gaan uitvechten wie de tweede keeper achter Justin Bijlow wordt. Hoe ziet hij zijn rol voor zich? ''Ik wil elke dag keihard trainen en iedereen beter maken. Ik wil mezelf laten zien, wedstrijdminuten maken en het team helpen om veel te bereiken.'' Als het aan de doelman ligt blijft zijn tijd bij Feyenoord niet beperkt tot één jaar.

''Ik wil een lange tijd voor Feyenoord uitkomen. Ik wil wedstrijden in De Kuip spelen. Ik heb al in dit stadion gespeeld, maar dat was tegen Feyenoord. Nu hoor ik bij Feyenoord en dat maakt me blij en het voelt fantastisch.'' Wellenreuther gaat spelen met rugnummer 22 en sluit deze week aan bij de selectie.

Lees meer over
Timon Wellenreuther
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties