"Waarom zou Feyenoord dan niet in de nek van PSV kunnen hijgen?"

"Waarom zou Feyenoord dan niet in de nek van PSV kunnen hijgen?"

Al het gehele seizoen is de vraag waar Feyenoord nu precies staat ten opzichte van de concurrenten in de Eredivisie. Na afgelopen weekend kwam die discussie opnieuw op. De Rotterdammers hebben op Ajax na de minste verliespunten, terwijl de beoogde nummer twee PSV voor de tweede keer ruim onderuit ging in een topper.

"Ik vind het nog wat vroeg voor alle conclusies die getrokken worden", stelde Sinclair Bischop, toen in FC Rijnmond de vraag werd gesteld of Feyenoord voor plek twee kan gaan. "Er zijn praatprogramma's waar een maand geleden werd gezegd dat PSV het Ajax zo moeilijk ging maken en Ajax nu winnaar van de Champions League wordt genoemd. Ik denk dat we even tot de winterstop moeten wachten."

Bischop sluit echter niet uit dat Feyenoord dit kan volhouden. "Als ze gevrijwaard blijven van blessures, denk ik dat ze lang meekunnen. Zeker met het programma tot de winterstop. Alles valt en staat met wat de topclubs doen. Als het nu misgaat met Schmidt, waarom zou je dan niet in de nek van PSV kunnen hijgen?"

Het meest genoemde verschil tussen Feyenoord en de concurrentie, is de breedte van de selectie. Hoewel de Rotterdammers met Lutsharel Geertruida, Fredrik Aursnes, Reiss Nelson en Cyriel Dessers inmiddels wat meer smaken op de bank hebben, vreest Bischop dat dat nog niet genoeg is. "Er zijn een paar spelers - Pedersen, Trauner, Sinisterra... Als je die weghaalt, scheelt dat een slok op een borrel. In bepaalde wedstrijden kan dat wel het verschil maken."

"Dat Feyenoord staat waar het nu staat, had niemand gedacht", voegde hij daar tot slot aan toe. "Ze hebben verloren van Utrecht en Vitesse en gelijkgespeeld tegen RKC, maar in Europa heeft Feyenoord weer naam gemaakt en staan ze bovenaan in de poule. Dat zijn enorme stappen. Feyenoord gaat heus nog wel tegen onnodige nederlagen aanlopen, maar het gaat geweldig."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties