Vormdip bij Jahanbakhsh: "Verrast me dan weer niet"

Vormdip bij Jahanbakhsh: "Verrast me dan weer niet"

Alireza Jahanbakhsh liet in zijn eerste wedstrijden voor Feyenoord direct zien een versterking te zijn, maar had het de laatste paar duels lastiger. Ook tegen NEC lukten lang niet al zijn acties en leed hij veel balverlies. In de Feyenoord-podcast van RTV Rijmond kwam zijn vormdip ter sprake.

"Hij is nog niet de speler die we kennen van AZ", concludeerde clubwatcher Sinclair Bischop. "In bepaalde wedstrijden zie je wel zijn klasse, maar het is absoluut nog te weinig." Tegen NEC was er overigens een logische oorzaak aan te wijzen. "Met Pedersen heeft hij een klik en zie je zo nu en dan aardige combinaties. Nu fungeerde die rechterkant voor geen meter. Die klik met Geertruida is er nog niet."

Hoewel spelers als Fredrik Aursnes, Cyriel Dessers en op termijn wellicht ook Reiss Nelson tegen een basisplaats aan hikken, gelooft Dennis van Eersel nog niet dat Jahanbakhsh zich zorgen moet maken. "Dat gevoel heb ik niet. Feyenoord heeft best diep moeten gaan om hem te halen. Ik weet nog wat een euforie er was toen ze Jahanbakhsh binnen hadden, want het was echt een goede deal."

Vormdip bij Jahanbakhsh: "Verrast me dan weer niet"

Daarbij voerde Van Eersel aan dat Jahanbakhsh voor zijn komst naar De Kuip amper wedstrijden in de benen had. "Nu speelt hij bij Feyenoord opeens heel veel. Dat hij dan nog niet zijn topniveau haalt, verrast me dan weer niet. Ik had wel verwacht dat hij er misschien al iets meer goals in zou hebben liggen, maar wat niet is kan nog komen. Als je hem opeens op de bank gaat zetten, gaat hij het zeker niet voor je doen."

Geen dikke onvoldoende
"Het is ook geen dikke min hè. We zijn meer van hem gewend, maar het is niet dat hij dikke onvoldoendes haalt", vulde Bischop aan, die daarbij stelde dat de lat na de eerste wedstrijden van Jahanbakhsh hoog is komen te liggen. Van Eersel voerde vervolgens nóg een verklaring van zijn mindere fase op: "Hij heeft al twee keer gehad dat het op een mentaal vervelend moment net even niet goed liep."

"Hij maakte er twee achter elkaar tegen Luzern, maar moest er vlak daarna geblesseerd af", legde Van Eersel die uitspraak uit. "Dat blijft toch hangen. Nu scoorde hij weer tegen Heerenveen, maar werd de goal afgekeurd. Dat helpt niet om zo'n barrière te doorbreken. Dat soort momenten heb je toch nodig. In het koppie is het toch belangrijk om een keer zo'n goal mee te pikken."

Lees meer over
Alireza Jahanbakhsh
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties