"Voor dat dilemma zullen ze in De Kuip komen te staan"

"Voor dat dilemma zullen ze in De Kuip komen te staan"

Terwijl Feyenoord sportief uitstekend presteert, gaat het financieel beduidend minder met de club. Dat levert komende winter direct een dilemma op: moet Feyenoord spelers verkopen of juist de selectie koste wat het kost bij elkaar zien te houden? Die vraag werd maandagmiddag besproken in FC Rijnmond.

"Feyenoord heeft de laatste jaren nauwelijks transferinkomsten behaald, dus uiteindelijk moet dat gaan gebeuren", concludeerde Sinclair Bischop. "In de winterstop kom je wel op een kantelpunt. Ga je echt meedoen en ga je Europees overwinteren? Dan moet je eigenlijk je ploeg juist weer versterken. Voor dat dilemma zullen ze in De Kuip komen te staan. Dat er komende zomer écht een grote transfer gemaakt moet worden, dat is wel iets waar ze rekening mee houden."

Commentator Vincent Schildkamp was te gast in de uitzending en reageerde op Bischop. "Ik kan me echt niet voorstellen dat dat in januari al gebeurt. Als je aanhaakt en je hebt de zekerheid van een aantal miljoen van de Conference League - 2,5 dacht ik - dan kun je dat niet maken ten opzichte van je publiek, je selectie en je nieuwe trainer."

Harry van der Laan opperde juist dat zelfs de huidige selectie van de Rotterdammers al te smal is. "Voor iedere linie heb je eigenlijk maar één reserve, als je heel kritisch naar de bank kijkt", doelde hij op Cyriel Dessers, Fredrik Aursnes en Lutsharel Geertruida, waarbij hij aankaartte dat de rest er niet direct staat.

Bischop stelde dat juist om die reden Feyenoord baat heeft bij een 'tweede schoonmaakronde', nadat eerder oudgedienden als Leroy Fer, Nicolai Jørgensen en Eric Botteghin al vertrokken. "Diemers, Teixeira... Als dat soort spelers ook weer doorgeselecteerd wordt, is er ook weer wat mogelijk."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties