VI: Clubs plegen coup en willen af van de KNVB

VI: Clubs plegen coup en willen af van de KNVB

Volgens Voetbal International is er een bom gebarsten in Zeist. Een groot deel van de voetbalclubs in Nederland wil de KNVB buitenspel zetten en is van plan om de NL League op te richten. Alleen Feyenoord en Ajax hebben momenteel hun jawoord nog niet gegeven.

Na bijna negen maanden van voorbereidingen hebben de clubs onder leiding van de Eredivisie CV een formatie-akkoord bereikt over de NL League. Wanneer de plannen daadwerkelijk doorgaan, dan heeft de voetbalbond vanaf 2025 niks meer te vertellen.

''Het gaat om een grote verandering'', reageert een woordvoerder van Feyenoord over de plannen. ''Van structuur en de herverdeling van gelden en zeggenschap. Daar kun je pas ja tegen zeggen als precies duidelijk is wat dat betekent. Daarnaast ziet Feyenoord nog geen vooruitgang voor de club hierdoor.''

AZ en PSV zijn groot voorstander, vooral omdat een groot deel van de Europese inkomsten verdeeld moeten gaan worden. Bij Ajax valt dit niet goed. ''In geen enkel land wordt een club gedwongen Europese inkomsten af te staan. Het is niet zo dat wij even rustig gaan toekijken hoe ze ons geld afpakken.''

Lees meer over
KNVB
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties