Vermoedelijke opstelling: Slot hint op wijzigingen

Vermoedelijke opstelling: Slot hint op wijzigingen

Feyenoord beschikt dit seizoen voor het eerst over een volledig fitte selectie. Dat betekent dat trainer Arne Slot aan keuze geen gebrek heeft. De Rotterdammers kunnen morgenavond bij een resultaat tegen Union Berlin Europese overwintering bijna niet meer ontgaan: als Feyenoord zelf wint en Maccabi Haifa bij Slavia Praag wint, is het zeker van deelname aan de knock-outfase van de Conference League.

Mark Diemers is meegereisd met de selectie richting Berlijn. De middenvelder is hersteld van een blessure, maar moet nog wedstrijdritme op gaan doen. Dat zal in de komende interlandperiode gebeuren, gaf Slot eerder al aan.

Hoewel de ploeg een drukke periode achter de rug heeft, ogen de spelers allemaal fit. ''Dat vind ik knap. Niet iedereen is dit ritme gewend en we begonnen aan het seizoen met een niet al te brede groep. Dat is nu al beter en hoe vaker je speelt hoe meer je lichaam eraan gaat wennen. Daarbij is dit ook een groot compliment aan de fysieke en medische staf. Ik vertrouw ze blindelings en dat is niet voor niets'', zei Slot op de persconferentie.

De oefenmeester hintte op de persconferentie wel naar wijzigingen in de basiself. Feyenoord speelde afgelopen zondag namelijk een slechte wedstrijd op Het Kasteel. Is er daarom reden om te wisselen in de basiself? ''Nou ja, die is er wel. Een aantal jongens hebben het zondag tijdens hun invalbeurt uitstekend ingevuld. De jongens die startten hebben het ook goed gedaan, maar het is niet zo dat het bij voorbaat zeker is dat we met dezelfde elf starten. Ik wil hier namelijk zeker niet de indruk wekken dat we zondag een goede wedstrijd gespeeld hebben'', lacht Slot.

De trainer lijkt dan ook wat veranderingen door te voeren. Het lijkt erop dat Feyenoord in dezelfde formatie gaat starten als in de uitwedstrijd tegen SC Cambuur. Dat betekent dat Alireza Jahanbakhsh morgenavond genoegen moet nemen met een plek op de bank. Voor hem in de plaats komt dan Fredrik Aursnes, wat ervoor zorgt dat Feyenoord een 4-4-2 formatie gaat hanteren in Berlijn. In tegenstelling tot Union Berlin, hoeft Feyenoord morgenavond niet koste wat het kost te winnen. De Rotterdammers zouden bij een gelijkspel Europese overwintering namelijk nog steeds in eigen hand hebben.

Vermoedelijke opstelling:
Bijlow; Pedersen, Trauner, Senesi, Malacia; Aursnes, Toornstra, Til, Kökcü; Linssen, Sinisterra

Tevreden met deze opstelling?
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties