Vermoedelijke opstelling: Marciano, Aursnes en Linssen

Vermoedelijke opstelling: Marciano, Aursnes en Linssen

Feyenoord moet donderdagavond tegen SK Slavia Praag minimaal gelijkspelen om Europees te overwinteren. De Tsjechen verloren in De Kuip met 2-1 na een geweldige eerste helft van de Rotterdammers en zullen dus revanche willen nemen.

Feyenoord stapte vanochtend op het vliegtuig richting Tsjechië met 21 spelers. Justin Bijlow bleef achter vanwege een positieve coronatest. Dat betekent dat Ofir Marciano morgen onder de lat staat. Dat wordt pas het tweede duel van het seizoen voor de Israëliër, in de terugwedstrijd tegen IF Elfsborg in de derde voorronde van de Conference League stond hij ook al in het doel. Dat kwam toen omdat Bijlow toen rood pakte in de heenwedstrijd.

''Wij hebben alle vertrouwen in Marciano'', zei Slot woensdagavond op de persconferentie. ''Hij is de nummer één van Israël en gewend om grote wedstrijden te keepen. Dat is ook een van de redenen dat we hem afgelopen zomer hebben aangetrokken als vervanger van Nick Marsman.'' De ploeg van Arne Slot wordt vaak omschreven als 'een dunne selectie'. Toch is daar tot op heden weinig van te merken. De selectie kent nauwelijks blessuregevallen. ''We doen er met zijn allen alles aan om blessures zoveel mogelijk uit te sluiten. Dat werkt voorlopig aardig, maar het seizoen is nog lang. Nu iedereen fit is, hebben we een goede selectie.''

De opstelling van donderdagavond kent behalve Marciano weinig verrassingen. Slot lijkt zijn favoriete elf dan ook gevonden te hebben. Fredrik Aursnes zal ook morgenavond weer een blok op het middenveld vormen met Orkun Kökcü, wat betekent dat Jens Toornstra rechtsbuiten staat. Reiss Nelson moet het voorlopig dus doen met een reserverol. ''Hij heeft wat langer nodig gehad om fit te worden en heeft met Luis Sinisterra bovendien een goede speler voor zich. Dat had Fredrik ook. In zo’n situatie is het zaak te blijven leveren op het trainingsveld'', aldus Slot.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord:
Marciano; Pedersen, Trauner, Senesi, Malacia; Aursnes, Til, Kökcü; Toornstra, Linssen, Sinisterra

Tevreden met deze opstelling?
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties