Van Os roept op: "Moedig Feyenoord aan en negeer Ajax"

Van Os roept op: "Moedig Feyenoord aan en negeer Ajax"

Na afloop van Feyenoord - Ajax ging het helaas niet alleen over de wedstrijd. Zo werd ook in de Feyenoord-podcast van RTV Rijnmond uitvoerig gesproken over de ongeregeldheden buiten het stadion. Daar leidde het opwachten van de spelersbussen uiteindelijk tot confrontaties tussen een groep supporters en de ME.

"Als het bij wedstrijden zonder publiek al zo uit de hand loopt, dan zet een aantal mensen de toekomst van het betaald voetbal op het spel", begon Ruud van Os. "Dit kan gewoon niet meer. Er wordt steeds gezegd: het is maar een klein groepje, maar het is bewezen dat dat niet waar is. Het is gewoon een grote groep. Dat Aboutaleb z'n maatregelen had moeten nemen, zeker, maar laten we eerst de mensen aanspreken op hun gedrag. Doe gewoon normaal", zo riep hij op.

"Ga de bus van Feyenoord ontvangen, dat is fantastisch", ging hij verder. "Maar laat die bus van Ajax lekker met rust. Die supporters hebben een hekel aan Ajax, maar het enige wat ze doen is Ajax nog groter maken dan ze zijn. Ze kijken zo op tegen Ajax, het zit zo ongelofelijk diep... Je bevestigt alleen maar de status van die club door het zo belangrijk te maken. Moedig Feyenoord aan en negeer Ajax."

Van Os zag de toekomst na de ongeregeldheden somber in. "Dat is niet overdreven. Een paar weken geleden werd er in bijna elk stadion ingebroken. Het gaat steeds een stapje verder. Volgend jaar gaat er weer een schepje bovenop als die Ajax-bus komt, het jaar daarna weer. Tenzij er keihard wordt ingegrepen. Als we dit zo laten voortsudderen, dan gaan er echt ongelukken gebeuren. Dat wil helemaal niemand. Dan komen de krokodillentranen weer."

Nuance
Clubwatcher Dennis van Eersel wilde die voorspellingen iets nuanceren. "De lijn 'het wordt steeds erger', die ervaar ik zelf heel anders. Dat het nu zo extreem is, kan ik moeilijk los zien van de gigantische maatschappelijke onvrede die er in z'n algemeen is, waarbij alles momenteel direct in het extreme gaat. Dat zie je in de voetballerij dan ook terug. Maar of dat betekent dat het de komende jaren - ook als er wel weer publiek bij is - erger gaat worden, daar denk ik wat positiever over."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties