Van Hanegem over eerste helft: ''Dát Feyenoord mag zich titelkandidaat noemen''

Van Hanegem over eerste helft: ''Dát Feyenoord mag zich titelkandidaat noemen''

Het Nederlands elftal kwalificeerde zich deze week voor het WK in Qatar van volgend jaar. Het wereldkampioenschap wordt overschaduwd door de mensonterende omstandigheden waarin de arbeiders de stadions moesten bouwen.

Het is dan ook niet zo gek dat het WK van volgend jaar al maanden een maatschappelijke discussie is. Willem van Hanegem, columnist van het Algemeen Dagblad en oud-Feyenoorder, is een beetje klaar met die discussie. ''Over precies een jaar begint het WK in Qatar en wij zijn erbij. Dat is mooi. Het vervelende is wel dat al die mensen vanaf nu geen moment meer onbenut laten om eens lekker over de situatie in Qatar te beginnen. Bondscoach Louis van Gaal doet echt niet alles goed, maar ik ben het roerend met hem eens als hij zegt dat het niet aan hem of aan de spelers is om daar voortdurend iets over te roepen.''

Verschillende analytici vinden dat de bondscoach of een international een standpunt moet maken over de gang van zaken in Qatar. ''Ja, hoor ik dan: er moet nu eindelijk eens een speler zijn die zegt 'ik ga niet mee'. Nou, dan gaat er gewoon een ander mee, lekker belangrijk. En altijd maar dat gezever: 'Als een speler of trainer iets roept, dan heeft het pas echt impact'. Daar word ik zo moe van'', gaat De Kromme verder.

''Van Gaal had helemaal gelijk door te zeggen dat er overal ter wereld dingen gebeuren die het daglicht niet kunnen verdragen. Wij moeten altijd maar haantje de voorste zijn met onze protesten, maar als je op vrijdagavond door het centrum van Rotterdam liep, had je vast ook niet het idee dat je in een normaal land was toch? Van Gaal hoeft de situatie in Qatar niet te benoemen voor dat groepje mensen dat het keer op keer vraagt en straks zelf als eerste in het vliegtuig zit om daar lekker in de zon vier weken te verblijven.'' Van Hanegem is ook lovend over de assist van Steven Bergwijn op Memphis Depay in de wedstrijd tegen Noorwegen. Dat zou Bergwijn meteen een plekje in de selectie moeten opleveren, vindt de columnist.

Dessers
''Dat had Cyriel Dessers ook moeten doen toen hij alleen voor het doel verscheen tegen PEC, maar hij dacht aan zijn eigen statistieken. Feyenoord opende prima, dát Feyenoord mag gerust zeggen dat ze een titelkandidaat zijn. Maar dat geldt duidelijk niet voor het Feyenoord dat in de tweede helft weinig meer deed tegen zo’n slecht PEC. Zoals PSV ook nog niet mag rekenen op een titelstrijd, al vond ik ze tegen Vitesse verrassend goed spelen. In een normaal systeem, lekker met drie aanvallers.''

Lees meer over
Willem van Hanegem
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties