Van Hanegem over Dessers: ''Die bal moet hij natuurlijk breed leggen''

Van Hanegem over Dessers: ''Die bal moet hij natuurlijk breed leggen''

Cyriel Dessers scoorde bijna weer in blessuretijd en bezorgde Feyenoord zo op de valreep nog bijna de 0-1 overwinning tegen FC Twente. Deze keer bleef de spits echter in gebreke en oer-Feyenoorder Willem van Hanegem vond dat Dessers de bal had moeten afspelen.

"Die laatste kans tegen FC Twente, die bal moet hij natuurlijk breed leggen. Dan had Feyenoord in Enschede gewoon gewonnen en had de club woensdag de koppositie kunnen pakken", aldus Van Hanegem in zijn column in het Algemeen Dagblad. "Voor waardering maakte het niets uit, want Dessers kan al niet meer stuk in Rotterdam. En ook met slechts een assist in Enschede zou hij weer op handen zijn gedragen door al die fans van de club. Maar hij ging toch voor eigen succes. Het was ontzettend jammer dat die 0-1 er tegen FC Twente niet kwam."

Ofir Marciano had een rustige middag, maar het ging gelukkig een stuk beter dan de vorige keren. "Marciano was in Praag tegen Slavia heel zwak. Dan móet je de keer daarop echt presteren, anders ga je er uit", zo vervolgt De Kromme. "Terwijl een sterke keeper een elftal echt verder kan brengen. Kijk naar hoe Justin Bijlow keepte bij Feyenoord de afgelopen maanden. Of die Lars Unnerstall van FC Twente dit weekeinde."

"Maar die was dus kansloos geweest als Dessers het overzicht had behouden. Dat is trouwens geen zeuren om het zeuren, want die doelpunten van hem in Praag, die waren echt van hoge kwaliteit. Dat wegdraaien met de rug naar de situatie en meteen in de korte hoek schieten en de kopbal over die keeper heen tillen, prachtige goals. Gelukkig waren er nog supporters die dat konden zien in Praag. Voorlopig zit iedereen weer voor de televisie. Net als ik."

Lees meer over
Willem van Hanegem
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties