Van Hanegem: ''Juist nu moet je doordrukken om snel verder te komen''

Van Hanegem: ''Juist nu moet je doordrukken om snel verder te komen''

Er wordt vaak gesproken over de (te) smalle selectie van Feyenoord, maar tot nu toe is dat nog geen probleem qua uitslagen van de Rotterdammers. De prestaties op het veld laten volgens Willem van Hanegem wel te wensen over. "Bij Feyenoord moeten ze volgens mij inmiddels wel gaan oppassen. Ze zijn het seizoen erg goed begonnen, maar ik vond de laatste twee wedstrijden veel minder."

"Heerenveen speelde doordeweeks een spelletje dat dit Feyenoord heel erg zou moeten liggen met die Hollandse ziekte. Daarmee bedoel ik opbouwen vanaf de eigen achterlijn, terwijl veel clubs daar helemaal niet de spelers voor hebben. Ook Heerenveen niet. Het is dan vaak lekker wachten tot het misgaat, maar Feyenoord dat zo graag druk zet, strafte het midweeks te weinig af", aldus De Kromme in zijn column in het Algemeen Dagblad.

"En als je tegen NEC 2-0 voor staat na een kwartier, dan moet die wedstrijd helemaal voorbij zijn. We hebben het met alle respect over NEC. Dan moet het niet meer aan hoeven te komen op een scheidsrechter die de VAR negeert, want hij had net zo goed kunnen zeggen: overtreding en geen 4-3. Daar doe je dan niets aan."

Lutsharel Geertruida verving Marcus Pedersen tegen NEC als rechtsback en dat ging niet al te best. Ook linksback Tyrell Malacia haalt al even zijn gebruikelijke niveau niet meer. Van Hanegem: "Ik vroeg me zaterdag ook af wat de backs van Feyenoord nou precies willen. Tyrell Malacia vind ik de laatste weken al erg vrijblijvend spelen, het mag nu wel eens iets volwassener. De manier waarop hij de 2-2 weggaf, dat mag een speler na 100 duels voor Feyenoord niet meer overkomen."

"En Lutsharel Geertruida was rechtsback, maar hij speelde eigenlijk alleen maar centraal. Waarom? Het gaat goed met Feyenoord, maar juist nu moet je doordrukken om snel verder te komen. En dat ze tot het einde vechten, wat de trainer voortdurend zegt, daar hoeft niemand voor te worden beloond of zo. Dat hoort ook."

Lees meer over
Willem van Hanegem
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties