Van Hanegem: ''Belarbi moet een kans krijgen bij Feyenoord''

Van Hanegem: ''Belarbi moet een kans krijgen bij Feyenoord''

Nicolai Jørgensen traint niet meer mee bij Feyenoord en hoopt een nieuwe club te vinden. De Deen heeft intern aangegeven open te staan voor een nieuwe uitdaging en maakt dan ook geen onderdeel meer uit van de groep.

Arne Slot gaat eerst kijken wat voor type spitsen hij momenteel in huis heeft voordat de stadionclub de transfermarkt opgaat. Róbert Boženík, Dylan Vente en Naoufal Bannis krijgen momenteel de kans in de voorbereiding om zich te bewijzen aan de trainer.

Willem van Hanegem is van mening dat de 19-jarige Abdel Belarbi ook een kans moet krijgen. ''Ik heb nog een spits gezien in de jeugd, maar hij zit er momenteel niet bij. Belarbi heb ik een paar keer gezien en dat is een goede spits. Ik wil me helemaal nergens mee bemoeien, maar als je met dat soort spelers komt aanzetten moet je hem er zeker bij nemen. Het is kwalitatief een hele goede spits.''

''Zet hem in een bakfiets en rij hem naar het vliegveld", reageert Van Hanegem op de huidige situatie van Jørgensen in gesprek met ESPN. "Met je gevoel moet je bij Feyenoord zijn. Die club is het mooiste wat er is, ondanks dat ze niet zo goed spelen is het de mooiste club die er is. Alleen heel veel mensen beseffen dat niet."

"Die jongen wil weg, die kan je toch niet tegenhouden. Ook met Berghuis, als die jongen weg wil dan moet je ook niet gaan zaniken en zeuren. Zo krijg je alleen maar dat gezeik, daar heb je niets aan'', vertelt de oer-Feyenoorder, die hoopt dat Arne Slot de tijd krijgt om te bouwen aan een nieuw elftal. "Laat de trainer één of twee jaar z'n best doen in de hoop dat het heel leuk en aantrekkelijk voetbal wordt. Dat kan er best wel eens inzitten."

Lees meer over
Willem van Hanegem
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties