Van der Vaart: ''Berghuis is de meest creatieve speler''

Van der Vaart: ''Berghuis is de meest creatieve speler''

Steven Berghuis kon de laatste twee oefenwedstrijden in aanloop naar het EK de bank warm houden tot hij in mocht vallen. Bondscoach Frank de Boer kiest voor een 5-3-2-systeem en daardoor lijkt de Feyenoorder ook zondagavond tegen Oekraïne genoegen te moeten nemen met een plek buiten het basiselftal.

Rafael van der Vaart breekt een lans voor de aanvoerder van Feyenoord, die in zijn ogen hoort te spelen in het huidige Oranje. ''Niemand heeft het over Berghuis en dat komt door het systeem. Ik vind dat hij de meest creatieve speler is. Omdat we 5-3-2 gaan spelen, is er geen plek voor Berghuis.''

"Rafael doelt op de creativiteit van Berghuis, dat hij iemand is die spelers weg kan sturen op snelheid'', vult Wesley Sneijder, die ook te gast is bij de NOS, aan. ''Qua creativiteit snap ik het, maar ik denk dat hij op dit moment nog iets tekort komt voor dit niveau.'' De oud-voetballer ziet het systeem van De Boer juist wel zitten.

"Ik zou zeker wel voor 5-3-2 kiezen, met Malen en Depay voorin. Je kijkt naar de spelers die je op dit moment hebt en ook naar de spelers die zijn weggevallen; Babel is bijvoorbeeld weggevallen. Frank de Boer neigt duidelijk naar dit systeem. Ik zou daar ook voor kiezen, puur omdat je geen sterke buitenspelers hebt op dit moment."

Lees meer over
Oranje Steven Berghuis
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties