''Van Bronckhorst is Plan B als Van Gaal geen bondscoach wordt''

''Van Bronckhorst is Plan B als Van Gaal geen bondscoach wordt''

De KNVB top is de laatste dagen in gesprek met Louis van Gaal over een derde termijn als bondscoach. De voetbalbond maakte na het mislukte EK bekend dat ze voor een autoritaire bondscoach gaan dan Frank de Boer. Dat lijkt nu dus Van Gaal te worden.

"Uit de evaluatie kwam dat er een gebrek was aan discipline. Nou, dat hebben we kunnen zien. Zowel binnen het veld als buiten het veld", aldus Valentijn Driessen in De Oranjezomer. "Dat er iemand met een harde hand moest komen, een leider met autoriteit, met internationale uitstraling en ervaring. In de gesprekken wordt ook gesproken over hoe ze het gaan doen na die WK-kwalificatiewedstrijden en dat WK in Qatar. Daar zal hij ongetwijfeld zijn eisen over stellen.''

De internationals zouden minder enthousiast zijn over Van Gaal, maar dat hoeft volgens Driessen geen obstakel te zijn. "Een stuk of vijf zijn geconsulteerd door de bond. Die hebben gezegd: wij willen een type Koeman. Ja, die is niet beschikbaar... Frank de Boer was het ene uiterste van het type-Koeman, Van Gaal is het andere uiterste. Ze hebben in ieder geval niet gezegd dat hij niet welkom is. Ze zijn best bereid om hem te accepteren. Ze hopen wel op een vleugje Koeman, zoals dat werd genoemd. Of er een Plan B is? Er is een Plan B én een Plan C zelfs. Van Bronckhorst is Plan B. En Plan C, dat is tóch een buitenlander dan. Maar zover komt het niet hè?"

Lees meer over
Oranje Giovanni van Bronckhorst
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties