Union Berlin kent slechte generale voor donderdag

Union Berlin zal niet met een fijn gevoel toeleven naar de wedstrijd tegen Feyenoord aanstaande donderdag in de Conference League. De Duitsers werden thuis afgedroogd door koploper Bayern München: 2-5.

Robert Lewandowski had er voor rust al twee in liggen en ook Leroy Sané stond in de eerste helft al op het scorebord. Niko Giesselmann deed kort voor de pauze nog iets terug, waardoor Union Berlin met een 1-3 achterstand de kleedkamer opzocht.

Kingsley Coman maakte in de 60e minuut de 1-4 na een assist van Thomas Müller. Vijf minuten later maakte Julian Ryerson de 2-4 voor Union Berlin. In de 79e minuut was het Müller die de eindstand op het bord zette. De tegenstander van Feyenoord van donderdag zakte daardoor af naar de zevende plaats in de Bundesliga.

Union Berlin staat laatste in Groep E met drie punten en zal donderdag dus een goed resultaat moeten halen om nog kans te maken op overwintering. Feyenoord staat ruim aan kop in de groep met zeven punten uit drie wedstrijden. De Rotterdammers kunnen donderdag op veel steun rekenen van Het Legioen: 5100 fans hebben een kaartje bemachtigd. De wedstrijd begint donderdag om 21:00.