Trauner: ''We hebben nergens iets gestolen''

Trauner: ''We hebben nergens iets gestolen''

Gernot Trauner is misschien wel de beste aankoop van Feyenoord. De Oostenrijker heeft zich moeiteloos in de basis gespeeld en is een stabiele factor geworden in de verdediging van de Rotterdammers. Trauner had zelf ook geen rekening ermee gehouden dat het allemaal zo snel zou gaan.

''Had niemand daarmee rekening gehouden? Wij misschien zelf ook niet'', vertelt Trauner in gesprek met Voetbal International. ''Vergeet niet dat alles nieuw was aan het begin van dit seizoen: nieuwe trainer, nieuwe spelers, nieuwe manier van werken. Je moet het dan altijd maar afwachten. Als je dan kijkt naar hoe we voetballen… We hebben nergens iets gestolen, sterker, we hebben te veel punten laten liggen. FC Twente- en FC Groningen-uit, RKC Waalwijk-thuis. We kunnen best blij zijn met de ontwikkeling in het elftal, maar niet tevreden.''

Feyenoord draait momenteel mee met de top twee. Wat zijn de verwachtingen de komende maanden? ''Het domste wat ik nu kan doen, is stoere uitspraken doen over titels en prijzen. Misschien heel saai, maar het is voor een elftal wel de beste manier om tot succes te komen'', vertelt Trauner, die de verloren Klassieker niet kon meedoen vanwege een blessure.

Focus
''We moeten ons niet laten afleiden en onze benen laten spreken: doorgaan met waarmee we bezig zijn, de technische en tactische afspraken nakomen. Iedere wedstrijd op zichzelf nemen en daarna pas denken aan de volgende. Zo deden we dat bij LASK ook en aan het einde van het seizoen kregen we onze beloning. Concentratie en discipline, maar we hebben bewezen dat juist dát de kwaliteiten van dit Feyenoord zijn.''

Klik hier om het complete artikel te lezen (VI PRO)

Lees meer over
Gernot Trauner
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties