Trauner: ''Het verdedigen is een teamprestatie''

Trauner: ''Het verdedigen is een teamprestatie''

Gernot Trauner maakt sinds zijn komst naar Feyenoord een uitstekende indruk. De verdediger vormt samen met Marcos Senesi en Justin Bijlow een ijzersterke driehoek en dat betaalt zich ook uit. Feyenoord heeft in de zeven wedstrijden die de drie samen speelden, nog geen doelpunt geïncasseerd.

Trauner praat in gesprek met Feyenoord Media over het duel tegen PSV en blikt vooruit op de wedstrijd tegen sc Heerenveen van vanavond. ''We hebben zondag een goede prestatie neergezet. Ik denk dat we het prima hebben gedaan. Het was niet eenvoudig om daar te winnen. De verschillen waren klein, maar ik denk dat we op het juiste moment scoorden. Het was een goede dag voor ons, maar we moeten uiteraard gefocust blijven.''

''Het is een belangrijke overwinning, maar het blijven slechts drie punten. Het is belangrijk dat we vanavond de volgende drie punten pakken.'' De Oostenrijker speelde zondag zelf ook een uitstekende wedstrijd. Trauner had een pass-nauwkeurigheid van 93%, zes onderscheppingen en vijftien balveroveringen. Hoe kijkt hij naar zijn eigen prestatie in het duel tegen PSV?

''Ik denk dat we de eerste helft goed waren in de opbouw en goed hebben verdedigd. In de tweede helft draaide het uitsluitend om verdedigen. We probeerden ze ver weg van onze goal te houden'', vervolgt Trauner. ''We speelden de bal een aantal keren goed op de counter. Op die manier hebben we de wedstrijd beslist.'' De naam 'Bermudadriehoek' is al meermaals gevallen om het drietal Trauner, Senesi en Bijlow te beschrijven.

''Daar zijn we erg trots op. Het is niet eenvoudig om zeven wedstrijden geen tegendoelpunten te incasseren. Maar het gaat niet alleen om ons, alle spelers verdedigen goed mee. Het is een teamprestatie, we doen het niet alleen.'' Vanavond treedt Trauner met Feyenoord op tegen sc Heerenveen. ''We moeten gefocust blijven. De afgelopen wedstrijd was belangrijk, maar de aankomende wedstrijd is nog belangrijker.''

''We moeten laten zien dat we een goed team zijn en op die manier regelmatig goed kunnen presteren. Het is aan ons om dat te laten zien. Ik hoop dat we winnen. Ik kijk ernaar uit om weer in De Kuip te mogen spelen voor onze supporters. Ik verwacht in ieder geval een totaal andere wedstrijd dan tegen PSV. Onze coach heeft een goede visie, als we een goed strijdplan hebben dan kunnen we ze verslaan. Het valt of staat met hard ervoor werken'', sluit Trauner af.

Lees meer over
Gernot Trauner
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties