'Transfer Vilhena levert Feyenoord ruim een ton op'

'Transfer Vilhena levert Feyenoord ruim een ton op'

Feyenoord profiteert mee van de transfer van Tonny Vilhena. De oud-Feyenoorder verruilde het FK Krasnodar deze zomer voor Espanyol, die club die hem vorig seizoen al huurde van de Russen. De Spaanse club betaalde daarvoor zo'n 2,5 miljoen euro, waarvan Feyenoord 125.000 euro ontvangt.

Daarover schreef 1908.nl. Het betreft de zogeheten solidariteitsbijdrage; een bedrag dat van 5% van de totale transfersom dat bij een transfer dient te worden betaald aan de club(s) waar de speler is opgeleid. Zo'n geldsom ontvangt de club bij iedere transfer die de speler maakt. Dit geldt overigens niet wanneer een speler transfervrij van club verandert.

Nathan Aké
Om die reden zou het voor Feyenoord ook gunstig zijn wanneer voormalig jeugdspeler Nathan Aké deze zomer een transfer zou maken. De verdediger van Manchester City staat in de belangstelling van zijn oude club Chelsea, waarbij een bedrag van zo'n 45 miljoen euro werd genoemd. De laatste berichtgeving is echter dat de clubs niet tot een akkoord kunnen komen.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties