Toornstra: "Op gisteren na was de seizoensstart veelbelovend"

Toornstra: "Op gisteren na was de seizoensstart veelbelovend"

Waar verschillende Feyenoorders maandag afreisden naar hun nationale ploeg, verscheen aanvoerder Jens Toornstra gewoon op 1908. Daar stond de middenvelder Feyenoord Media te woord. Hij blikte terug op het eerste blok van de competitie en in het bijzonder het verloren duel tegen FC Utrecht.

"Het hoeft geen drama te zijn", zei hij over de nederlaag in Utrecht. "Maar natuurlijk waren we niet tevreden over ons spel aan de bal. De afgelopen weken hebben we laten zien dat we dominant kunnen zijn, maar dat waren we gisteren dus niet. In dat soort wedstrijden moet je dan het gevecht aangaan. Dat hebben we geprobeerd, maar Utrecht was daarin gewoon beter. Dat is niet leuk om te zeggen, maar daardoor verlies je zo'n wedstrijd."

Uiteraard neemt de ploeg de verbeterpunten uit Utrecht wel mee naar het volgende blok. "De trainer zei van tevoren: 'als het een gevecht wordt, komt het aan op standaardsituaties'", vertelde Toornstra. "Dat heb je gisteren gezien: zij scoorden uit drie standaardsituaties. Daarin moeten wij dan veel scherper zijn. Die goals mag je niet weggeven. Dan kan je zo'n wedstrijd misschien wél winnen."

Seizoensstart
Over het algemeen houdt Toornstra wel een postief gevoel over aan de eerste maanden van het nieuwe seizoen. "Op gisteren na was het veelbelovend. We hebben goede wedstrijden gespeeld en zijn dominant geweest. De visie van de trainer hebben we grotendeels kunnen laten zien, maar daarin moeten we nog beter gaan worden, om ook in wedstrijden als gister zo dominant te kunnen zijn. We zijn op de goede weg, maar we zijn er nog zeker niet."

Lees meer over
Jens Toornstra
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties