Til: ''Vanaf dag één heb ik het gevoel dat ik hier al veel langer ben''

Til: ''Vanaf dag één heb ik het gevoel dat ik hier al veel langer ben''

Guus Til is een ietwat ongrijpbare speler gebleken bij Feyenoord: hij scoort aan de lopende band en lijkt sommige wedstrijden onzichtbaar. In de wedstrijden dat hij onzichtbaar lijkt is hij echter degene die ruimtes voor andere spelers creëert. De aanvallende middenvelder keert na dit seizoen normaal gesproken terug naar Spartak Moskou, maar Het Legioen ziet hem inmiddels al als een echte Feyenoorder.

"Ik heb hetzelfde gevoel en vanaf dag één heb ik het gevoel dat ik hier al veel langer ben, maar vooralsnog is het een huuroptie voor één jaar. Het is nu eenmaal zo", aldus Til voor de camera van Feyenoord TV. Er wordt vastgesteld dat Til regelmatig lachend te zien is in het veld. "Dat is vaak. Ik ben sowieso wel vrolijk van mezelf. Buiten het voetbal probeer ik zoveel mogelijk plezier te hebben, het is één van de mooiste beroepen die je kunt hebben, dus laat ik er maar zoveel mogelijk van genieten." Maar: "Als ik thuis ben kan ik, als het tegenzit, ook wel flink chagrijnig zijn."

Til krijgt in het programma de prijs voor het mooiste doelpunt van de maand, de 1-0 tegen Fortuna Sittard, uitgereikt. Hij reageert lachend: "Dat zegt misschien ook wel veel over de andere goals. Daarna gaat hij serieuzer in op het systeem dat Feyenoord speelt. "Ik denk dat Orkun dit jaar echt de spelmaker is en Fredrik de controleur en ik daar het best bij rendeer: een spelmaker en een controleur die de ballen naar de zijkant brengen of door het midden, waardoor ik kan gaan lopen en dat geeft een hele goede wisselwerking tot nu toe."

Vooral Fredrik Aursnes kan op veel complimenten rekenen: "Ontzettend veel controle aan de bal. Ik denk dat we dat ook wel nodig hebben met ons spel. We rennen en vliegen natuurlijk heel veel met ons spel om zo snel mogelijk die bal terug te krijgen, maar ik denk dat een type als Fredrik heel veel rust brengt als we de bal eenmaal hebben. Ik denk dat dat best wel een essentieel aspect in ons spel is dit seizoen."

Vitesse
Het 2-1 verlies tegen de Arnhemmers in de uitwedstrijd van dit seizoen is uiteraard nog niet vergeten. "Eerder dit seizoen was het natuurlijk wel een frustrerende wedstrijd, dus daar hebben we nog wel hard feelings naar. Ik denk dat de grootste les uit die wedstrijd was, als Vitesse best opportunistisch speelt door de ballen achter onze verdediging te leggen, dat je zelf geen fouten moet maken met concentratieverlies. Ik denk dat we daarom die wedstrijd verloren hebben. We waren wel de betere ploeg, maar we hebben ons die wedstrijd gewoon in de val laten lokken", zo concludeert Til.

Spartak Moskou
De Russen zijn de eigenlijke eigenaar van Guus Til en de nieuwe sportief directeur van de Russische club, Luca Cattani, ziet de aanvallende middenvelder volgend seizoen graag terugkeren bij de club. "We monitoren alle spelers die gerelateerd zijn aan Spartak", zo citeert Voetbal International Cattani. Na zestien doelpunten voor Feyenoord tonen ze in Moskou een nieuwe interesse in de huidige Feyenoorder. "Til heeft een geweldig seizoen. Ik zou het niet erg vinden als hij nu in het team zou zitten. Ik sluit niet uit dat hij terugkomt."

Lees meer over
Guus Til
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties