''Til in (voor)selectie Oranje? Lijkt me reële kans''

''Til in (voor)selectie Oranje? Lijkt me reële kans''

Guus Til had met twee doelpunten een groot aandeel in de overwinning tegen FC Luzern van donderdag. De middenvelder scoorde dit seizoen in drie officiële wedstrijden al vijf keer en maakt daarmee een prima indruk.

De huidige topscorer van Feyenoord speelde de afgelopen twee seizoenen maar weinig wedstrijden en maakte dit seizoen in de oefenwedstrijden nog niet de indruk die hij nu maakt. ''Toen kwam hij eigenlijk in het spel niet voor, hij werd eigenlijk een beetje overgeslagen'', zegt Mike Verweij in de Kick-Off Podcast van De Telegraaf. ''Maar wat hij nu liet zien is echt een geweldig gevoel voor positie.'' Met vijf doelpunten in drie wedstrijden lijkt Til nu zijn draai gevonden te hebben.

De middenvelder stond bekend als groot talent bij AZ en zat destijds zelfs al bij de selectie van het Nederlands elftal. Hij koos toen voor een stap naar Rusland, waar hij uiteindelijk op een dood spoor belandde. ''Het is zonde dat hij naar het buitenland is gegaan, hij heeft twee jaar compleet stil gestaan. Hij had er gewoon bij kunnen zijn bij de selectie van het EK'', zegt Jeroen Kapteijns.

Er wordt zelfs al gesuggereerd dat Til zichzelf direct in de kijker speelt bij de nieuwe bondscoach Louis van Gaal. ''Er zijn voor zijn positie veel opties. Maar dat hij uiteindelijk in de selectie of in de voorselectie zal verschijnen, dat lijkt me een reële kans.'' Verweij gaat daar niet helemaal in mee. De journalist geeft aan dat Til het over een langere periode moet laten zien, maar: ''Hij is wel fit en scherp vroeg in de voorbereiding. Wat dat betreft zou hij er wel bij kunnen zitten.''

Kapteijns vindt ook dat er nog veel moet gebeuren bij de Rotterdammers. Vooral een verdedigende middenvelder en een spits zijn noodzakelijk. ''Voorin is het toch vrij povertjes. Daar zal Feyenoord echt iets moeten doen, anders zullen ze toch geen hoge ogen gooien.'' Waar Feyenoord dit seizoen gaat eindigen? ''Plek drie tot en met vijf'', voorspelt Verweij. Kapteijns denkt dat er meer in zit: ''Ze kunnen echt wel derde worden.''

Lees meer over
Oranje Guus Til
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties