Til: ''Hoop is realiteit geworden''

Til: ''Hoop is realiteit geworden''

De huurdeal van Guus Til naar Feyenoord is tot nu toe een groot succes gebleken. De middenvelder was belangrijk in de Europese kwalificatie voor de groepsfase van de Conference League en mocht vandaag de prijs van de Speler van de Maand in de Eredivisie in ontvangst nemen.

Til wist in alle officiële wedstrijden dit seizoen al elf keer te scoren voor Feyenoord. Daarnaast scoorde hij in de wedstrijden tegen sc Heerenveen en N.E.C. allebei twee keer. Dat hoeven we niet te blijven verwachten, lacht Til in gesprek met ESPN. ''Of dat de verwachting wordt? Nee, laten we dat niet doen. Anders moet ik er elke week twee inschoppen, wat ik wel zou willen natuurlijk. Maar dat is iets te hoog gegrepen.''

Na twee moeizame jaren in zowel Rusland als Duitsland keerde Til dit seizoen weer terug in de Eredivisie. Hoe ver liggen de hoop die de middenvelder had vóór zijn komst naar Feyenoord en de realiteit op dit moment uit elkaar? ''Op dit moment niet zoveel. Ik had er niet echt verwachtingen bij, meer hoop. Tot nu toe is de hoop realiteit geworden.'' De middenvelder was na de wedstrijd tegen N.E.C. (5-3 winst) erg kritisch op zichzelf en op het team. Daardoor kon Til nog niet genieten van zijn twee doelpunten en de winst.

''Wanneer ik dat wel doe? Omdat we zoveel wedstrijden spelen valt het nu nog wel mee hoeveel ik geniet. Het is meer fysiek overleven en op naar de volgende wedstrijd. Ik denk dat dat pas komt als je een paar weken vrij hebt'', zegt Til. Eerder deze week kwam ook het bericht naar buiten dat Til één miljoen euro heeft ingeleverd om naar Feyenoord te komen.

Hoeveel geld hij precies heeft ingeleverd, wil Til niet zeggen. Toch erkent hij dat hij water bij de wijn heeft moeten doen om naar Rotterdam te komen. ''Je kan wel zeggen dat ik veel heb ingeleverd. Exacte bedragen ga ik natuurlijk niet noemen, maar ik heb wel veel ingeleverd, ja. Ik merk dat prestaties op het veld ook invloed hebben op mij buiten het veld. Ik ben niet gelukkig als ik voor mijn gevoel geen voetballer ben. Dat heb ik nu wel weer. Ik ben nu gelukkiger met mezelf.''

Lees meer over
Guus Til
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties