Til: "Dit zijn wedstrijden waar ik echt naar ruimte moet zoeken"

Til: "Dit zijn wedstrijden waar ik echt naar ruimte moet zoeken"

Na het 0-0 gelijkspel van Feyenoord bij FC Twente is de vraag hoe zwaar de Rotterdammers aan dit resultaat moeten tillen. Vaak wordt daarbij aangehaald dat er op voorhand een stuk minder van dit seizoen verwacht werd dan wat Feyenoord nu presteert. Guus Til wil daar echter niks van weten.

"Ik denk dat de teleurstelling wel overheerst", begon hij na afloop in gesprek met RTV Rijnmond. "Virtueel stond je bovenaan. We moeten totaal niet kijken naar waar we vandaan komen, maar waar we naartoe moeten. Ik denk dat het logisch is dat we teleurgesteld zijn." Of de kans op de koppositie een thema was binnen de spelersgroep? "Een thema? Het was gewoon een feit. Dat wekt wel motivatie op. Daarom is het des te zuurder dat we hier punten laten liggen."

Ook aan de wedstrijd zelf heeft Til geen goed gevoel overgehouden. "Het deed me een beetje denken aan Sparta, alleen kregen we in deze wedstrijd meer kansen dan toen. Het probleem is alleen dat het zo lang gelijk blijft en wij niet scoren. Dan kunnen zij hetzelfde blijven doen, verdedigen, en dat is nou net iets waar zij goed in zijn." Til was wel tevreden over het verdedigende werk van Feyenoord en baalde vooral dat er niet meer gecreëerd werd. "Maar het is wel gebleken dat dat bij elk team moeilijk is dat met z'n tienen achter de bal gaat spelen."

Eigen spel
Ook Til zelf kwam in Enschede weinig aan bod. "Dit soort wedstrijden zijn moeilijk voor mij, als zij met z'n tienen achter de bal staan", legde hij uit. "Dit zijn vaak wedstrijden waar ik echt naar ruimte moet zoeken. Als je uitzakt ben je niet voor de goal, en als je in het midden blijft staan en de bal komt niet, ben je heel weinig betrokken in het spel. Dat is een afweging die je moet maken."

Lees meer over
Guus Til
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties