Telegraaf: Gemeente Rotterdam zoekt oplossing Feyenoord City

Telegraaf: Gemeente Rotterdam zoekt oplossing Feyenoord City

Gemeente Rotterdam wil niet zomaar de handdoek in de ring gooien. De komende dagen gaat er gekeken worden of er een oplossing gevonden kan worden om het nieuwe stadion van Feyenoord alsnog te bouwen.

Dit meldt De Telegraaf. Feyenoord heeft geen vertrouwen meer in het megaproject en wil definitief stoppen met het doorontwikkelen van Feyenoord City. Mede door een koerswijziging bij Bouwconcern BAM en de gestegen bouwprijzen ziet de Rotterdamse club het project niet langer als haalbaar.

Volgens de krant is het meest logische dat er een uitstel gaat komen van een jaar. Dan kan er gekeken worden of de prijzen voor staal, beton en andere grondstoffen weer naar een normaal niveau gaan zakken. Wel moet er dan extra geld vrijkomen, maar eerder is aangegeven dat er vanuit de gemeente 'geen cent extra' naar het nieuwe stadion gaat.

''Dan moet dat bij ons ook gebeuren''
Het nieuwe stadion moet in de ogen van de gemeente de aanjager van het totale project Feyenoord City blijven. "Daarom zegt Aboutaleb: laten we hier nog eens eventjes over praten'', vertelt journalist Marcel van der Kraan. ''Maar dan zegt Feyenoord natuurlijk: ja prima, maar dan moet de gemeente meer bijspringen, meer financiële zekerheden geven of ons wat meer lenen of toestoppen. Er worden natuurlijk ook tientallen miljoenen gebeurd bij het Boijmans Van Beuningen-museum, wat veel duurder werd. Dan zegt Feyenoord: daar kan het wel, dan moet dat bij ons ook gebeuren. Daar zitten we nu."

Lees meer over
Feyenoord City
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties