Supersub tegen wil en dank: ''Pinchhitter zijn is een vak apart''

Supersub tegen wil en dank: ''Pinchhitter zijn is een vak apart''

Pierre van Hooijdonk was in zijn tijd als topaanvaller bij onder andere Feyenoord de pinchhitter van het Nederlands elftal. De oud-spits vindt dat de unieke kwaliteiten van een supersub onderschat worden, want het vraagt een ongekende scherpte voor maar een zeer beperkte periode van tijd. Cyriel Dessers vervult de rol van supersub met verve bij Feyenoord.

"Natuurlijk ging aan die goal in Berlijn een fout van de keeper vooraf. Alleen: als spits moet je ook het gehaaide hebben op zo’n keeper door te lopen, waardóór hij uitglijdt. Pinchhitter zijn, is echt een vak apart", aldus Van Hooijdonk in het Algemeen Dagblad. De pinchhitter was bijna uitgestorven in Nederland, maar Dessers blaast de functie, weliswaar tegen wil en dank, nieuw leven in.

"Dessers bewijst ontegenzeggelijk wel dat elke club een pinchhitter zou moeten hebben. Bij veel clubs is het de laatste jaren een tendens dat het ene poppetje wordt ingeruild voor het andere wanneer het even niet loopt. Het systeem verandert zelden door een wissel. Met zijn opportunisme en enthousiasme zorgt Dessers bij Feyenoord duidelijk wél voor een andere dynamiek. Hij heeft echt meerwaarde. Al bestrijd ik dat hij puur als invaller belangrijk kan zijn voor Feyenoord. Ook als basisspeler maakt hij zijn goals. Weet ik zeker.”

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties