''Spelers hebben nog lang een soort mini-ereronde door het stadion gelopen''

''Spelers hebben nog lang een soort mini-ereronde door het stadion gelopen''

Uiteraard was RTV Rijnmond ter plaatse bij de wedstrijd tussen Slavia Praag en Feyenoord. De Rotterdammers zouden ongeacht de uitslag de kans op Europese overwintering in eigen hand houden, maar zoals gebruikelijk werden de supporters weer verrast door, een in dit geval zeer veerkrachtig, Feyenoord. De stadionclub is namelijk nu al geplaatst voor de knock-outfase van de Conference League, mag een tussenronde overslaan en hoeft pas in maart weer Europees aan de bak. Wat een weelde.

Dennis van Eersel vat de wedstrijd, zoals hij die beleefde, samen. "We hebben net verslag gedaan van een geweldige wedstrijd; geweldig omdat-ie eindigt met een kopbal in blessuretijd door, hoe kan het ook anders: Cyriel Dessers. Het is dik verdiend omdat Feyenoord hier heel veel wilskracht heeft getoond. Dit team weigert gewoon om te verliezen en pakt hier, terwijl alles tegenzit, 'gewoon' een resultaat in Praag."

Van Eersel vat dan samen wat iedereen verder ook gezien had. "Feyenoord begon uitstekend aan deze wedstrijd, maar opeens was daar de te korte pass van Marciano richting Malacia en stond Feyenoord met 1-0 achter. Maar Feyenoord knokte zich terug met een geweldige goal van Dessers", aldus de commentator, die de rode kaart voor Til ook opmerkelijk vond. "Rood voor Til op aangeven van de grensrechter, die er op veertig meter vanaf staat. De scheids, op zeven meter afstand, gaf eerst geel. Weer een tik voor Feyenoord, dat daarna lang standhield, eigenlijk niks weggaf totdat Marciano opnieuw in de fout ging."

"Feyenoord leek alles aan te laten komen op die laatste wedstrijd tegen Haifa, maar toen was daar opnieuw Cyriel Dessers. In de blessuretijd. Was het minuut 92 of 93? Voor het verhaal houden we het maar op 92, maar volgens mij was het minuut 93 toen Dessers met een bekeken kopballetje, een soort pisboogje over de keeper heen, heel bewust, voor een gigantisch feest zorgde. In het uitvak, maar ook op de bank bij Feyenoord. De spelers hebben nog lang een soort mini-ereronde door het stadion gelopen."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties