Slot wil verbetering in balbezit en heeft plan met Kökcü

Slot wil verbetering in balbezit en heeft plan met Kökcü

Orkun Kökcü maakt dit seizoen een stormachtige ontwikkeling door. De middenvelder speelt in een nieuwe rol onder Arne Slot, die hem liever nog wat vaker bij de goal ziet komen. Daar zal in de tweede seizoenshelft aan gewerkt worden.

Feyenoord haalt vaak de achterlijn maar kan dan geen vrije man in het centrum vinden. Wat vindt Slot van de veldbezetting voor de goal? ''Die is op zekere hoogte oké. Ik vind dat de contrabuitenspeler wel nog iets meer mee mag doen voor de goal. Guus en Bryan zie ik eigenlijk altijd voor de goal. Wat vooral opvalt, is dat de tegenstander er niet met één of twee man staat, maar met zeven of acht. Dat is indirect een keuze van de speelwijze van de tegenstander.''

Daardoor is het niet gemakkelijk om na een actie de vrije man te vinden, geeft Slot aan. De oefenmeester ziet daar een kans voor Kökcü liggen. ''Als je iets hebt van: 'Dat zou in de tweede seizoenshelft misschien wat meer mogen', dan is één van de dingen waar we in de tweede seizoenshelft mee aan de slag gaan dat we Kökcü wat vaker hoger op het veld hebben'', ging Slot dinsdag verder op de persconferentie.

''Dan moet je alleen nóg zuiverder en beter aan de bal zijn. Als ik de backs en controleurs mee naar voren laat gaan dan staat het aan de andere kant helemaal open. Als we zorgen dat onze restverdediging in orde is en we goed aan de bal zijn, dan kunnen iets meer spelers initiatief nemen om naar voren te gaan. Dat kunnen dan de backs, maar ook Kökcü zijn.''

Lees meer over
Orkun Kökcü
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties