Slot: "We zullen als club moeten kijken of we een vervanger kunnen vinden"

Slot: "We zullen als club moeten kijken of we een vervanger kunnen vinden"

Arne Slot voerde voor de uitwedstrijd van Feyenoord tegen RKC Waalwijk enkele wijzigingen door. Zo laat hij Quilindschy Hartman debuteren en is de binnenkort vertrekkende Fredrik Aursnes er al niet meer bij. In gesprek met ESPN lichtte hij die twee gevallen uit.

De keuze voor linksback Hartman op de plek van Marcus Pedersen, maakte Slot vooral omdat hij een linksbenige speler op die positie wilde hebben. Eerder was dat nog geen optie. "Vorig seizoen heeft hij een zware kruisbandblessure gehad. Daarna kreeg hij nog regelmatig andere pijntjes en blessures. In de voorbereiding heeft hij wel wat speelminuten gehad, maar heeft hij ook weer een paar wedstrijden gemist. Daarom was hij aan het begin van de competitie nog niet beschikbaar voor de basis."

Nu dat wel het geval is, denkt Slot dat hij een betere optie is om de linksbackpositie in te vullen dan Pedersen. "Dat zegt niks over hoe Marcus het gedaan heeft. Die heeft nog heel acceptabel ingevuld. Maar als je met je verkeerde been aan die kant staat, tegen een zeer laag Heerenveen, dan gaat de voorkeur vandaag tegen een ploeg die ook laag verdedigt naar een linksbenige speler."

Aursnes
Het middenveld bestaat uit Orkun Kökcü, Quinten Timber en Sebastian Szymanski. Toch gaf Slot aan tot zaterdag nog rekening gehouden te hebben met een basisplaats van Aursnes. "Als je het me twee dagen geleden had gevraagd, had ik gezegd dat hij zeker ging spelen. Het is in een stroomversnelling gekomen, met name gisteren. Ook op het trainingsveld deed hij nog gewoon mee en hield ik tot op zekere hoogte rekening met hem. Maar dat is de situatie zoals 'ie op dit moment bij Feyenoord is."

Of er een vervanger gehaald gaat worden? "We zitten vrij goed in de middenvelders. Gelukkig begint ook Mats Wieffer weer fitter te worden. Uiteindelijk is alles te herleiden naar kwaliteit en prijs. We zullen als club moeten kijken of we ergens een vervanger kunnen halen tegen een prijs die we reëel vinden. Dat is een overweging die de komende tien dagen doorgaat. Als dat niet zo is, hebben we nog altijd vijf middenvelders die op die posities prima uit de voeten kunnen."

Lees meer over
Arne Slot Fredrik Aursnes Quilindschy Hartman
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties