Slot: ''Korte termijn staat een klein beetje onder spanning''

Slot: ''Korte termijn staat een klein beetje onder spanning''

Feyenoord maakt zich na de interlandbreak op voor de herstart. Tijd om eens uitgebreid te spreken met Arne Slot! De hoofdtrainer gaat uitgebreid in op zijn eerste maanden bij de club, de transferwindow, zijn selectie en het komende programma.

De trainer is blij met de ontwikkelingen bij Feyenoord en kijkt redelijk tevreden terug op de transferperiode. "De korte termijn staat een klein beetje onder spanning, maar voor de lange termijn is deze transferwindow voor Feyenoord heel erg goed geweest." Micky van de Ven stond tijdens de transferwindow inderdaad op de radar om toegevoegd te worden aan Feyenoord om als back-up te dienen voor Tyrell Malacia en Marcos Senesi, maar de verdediger vertrok naar Wolfsburg. "Wij voorzien dat Tyrell Malacia en Marcos Senesi best eens een transfer zouden kunnen maken binnen nu en twee jaar. Dan is het al heel fijn dat je een speler binnen hebt die op beide posities zou kunnen spelen. Die hadden we heel graag toegevoegd. Voor de lange en zeker ook de korte termijn. Dan hadden we met Micky en Ramon Hendriks twee zeer talentvolle jongens, achter twee vaste basisspelers."

FeyenoordTV stipt aan dat zeven van de laatste twaalf debutanten in Oranje onder Slot speelden toen ze een oproep ontvingen. Deze keer gold dat voor Justin Bijlow, Guus Til en Tyrell Malacia. Slot is er blij mee en geeft aan dat ook Luis Sinisterra, Marcus Pedersen en Frederik Aursnes (met een invalbeurt) tot de internationals behoren. Het is lang geleden dat de Rotterdammers zoveel internationals leverden, iets dat goed is voor de marktwaarde. Slot ziet dat ook als een van de belangrijke kanten van zijn werk bij Feyenoord. "Dat zijn eigenlijk de twee belangrijkste pijlers die er zijn: zoveel mogelijk wedstrijden winnen en spelers doorontwikkelen waardoor ze waarde voor Feyenoord creëren en dat loopt een beetje hand in hand met de verlengingen van de contracten zoals we die gedaan hebben."

"Vorig seizoen namen oudere spelers een heel groot salarisbudget in beslag. Die jongens hebben weinig restwaarde. Het is ons redelijk tot goed gelukt om dat te verversen naar spelers, die al wel bij ons onder contract stonden, maar een volgende stap in hun carrière zetten en nu ook zijn opgeroepen voor hun nationale team. Dan praat ik over Luis Sinisterra, Tyrell Malacia, Justin Bijlow en Lutsharel Geertruida. Die jongens hebben verlengd, dus we hebben Feyenoord toekomstbestendig kunnen maken."

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties