Slot over aanpassing: "Zorgen dat we een extra middenvelder hebben"

Slot over aanpassing: "Zorgen dat we een extra middenvelder hebben"

Arne Slot koos ervoor om zijn speelplan iets aan te passen tegen PSV. Zo lijkt Feyenoord met vier middenvelders te gaan spelen en zijn Alireza Jahanbakhsh en Luis Sinisterra de twee aanvallers. In gesprek met ESPN legde Slot zijn plannen verder uit.

"We zijn vooral van plan om in de ruimtes achter hun controleurs veel in balbezit te komen", begon hij. "Dat willen we doen met korte opbouw, maar we moeten zeker ook niet schromen om lange ballen te spelen en daar de tweede bal te winnen."

Vorige week nog zag hij AZ hetzelfde doen. "Ik heb Van Ginkel in de nabespreking horen zeggen dat ze veel moeite hadden de tweede bal te winnen als AZ lang speelde. Daar ligt ook ons speelplan, daarom zorgen we dat we een extra middenvelder hebben."

Ook Jens Toornstra staat gewoon aan de aftrap, nadat hij afgelopen vrijdag nog als twijfelgeval werd genoemd. "Hij is gewoon topfit. Ik zei al dat het niets ernstigs was, maar dat hij het zelf fijn vond om zich extra te laten behandelen. Er is geen enkel probleem, anders had ik dat risico niet genomen."

Lees meer over
PSV Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties