Slot op scherp: "Minder makkelijke opgave dan iedereen denkt"

Slot op scherp: "Minder makkelijke opgave dan iedereen denkt"

Feyenoord treedt zodadelijk met een redelijk comfortabele uitgangspositie aan tegen Slavia Praag. Met nog twee wedstrijden voor de boeg hebben de Rotterdammers slechts een punt nodig om zich te verzekeren van overwintering. Toch was dat voor trainer Arne Slot geen reden om de wedstrijd anders te benaderen.

"Omdat ik inzie dat het echt een minder makkelijke opgave is dan iedereen denkt", verklaarde Slot tegenover ESPN. "We treffen vanavond een heel sterke tegenstander. Bij een gelijkspel zijn we door, maar dat is minder eenvoudig dan de meeste mensen denken. Voor wij van ze wonnen, hebben ze veertig keer op rij niet verloren. Ik denk dat we vandaag de best mogelijke opstelling nodig hebben om kans te maken op een resultaat."

Bovendien zal Slavia Praag zelf iets recht te zetten hebben, verwacht Slot. "Als een ploeg zoveel wint, is dat een teken van veel kwaliteit, maar zeker ook mentaliteit. Als wij dan de eerste club in lange tijd waren die van ze won, dan komt er ook eergevoel bij kijken. Daar zullen we op voorbereid moeten zijn."

Marciano
Slot heeft noodgedwongen wel één wijziging door moeten voeren: Ofir Marciano is de vervanger van Justin Bijlow, die corona heeft opgelopen. Hoewel hij voor Feyenoord pas één keer in de basis stond, deed de reservedoelman bij Israël wel al de nodige speelminuten op. "In het begin was ik nieuwsgierig: blijft hij wel bij het nationale team als hij bij ons bijna niet speelt? Gelukkig heeft de bondscoach hem constant opgeroepen en heeft hij z'n wedstrijden gespeeld. Dat zal ons zeker helpen vanavond."

Lees meer over
Arne Slot Conference League Feyenoord
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties