Slot: "Ik vind dat Hartman en López het beiden goed doen"

Slot: "Ik vind dat Hartman en López het beiden goed doen"

Feyenoord begint in Groningen met dezelfde elf namen als eerder deze week tegen PEC Zwolle. Voorafgaand aan de wedstrijd ging trainer Arne Slot in het bijzonder in op de basisplaatsen van Dávid Hancko en Quilindschy Hartman. En ook de vermeende interesse in middenvelder Jerdy Schouten kwam ter sprake.

Dat de blessure die Hancko tegen PEC opliep niet heel ernstig was, was voor Slot al snel duidelijk. "Maar dat hij vandaag speelt, is nog steeds een meevaller", voegde hij daaraan toe in gesprek met ESPN. "Hij ging met veel pijn eruit. We hebben gisteren een korte training gehad, dat ging goed, dus daarom speelt hij vandaag. Ook omdat hij zelf denkt dat het zal gaan. We moeten zien hoe hij door de wedstrijd komt."

Links naast Hancko koos Slot dit keer weer voor Hartman in plaats van Marcos López. "Ik ben van beide spelers gecharmeerd. Ik vind dat ze het beiden goed doen. Hartman is nog maar heel kort fit, in de zin dat hij veel wedstrijden kan spelen, dus het programma dat we nu hebben is compleet nieuw voor hem. Hij is met name aan de bal heel goed, maar Marcos is verdedigend net iets sterker. Maar het ligt heel dicht bij elkaar."

Schouten
Mats Wieffer zal op het middenveld de plek van Quinten Timber weer innemen, al is Feyenoord ook nog steeds op zoek naar een vervanger van buitenaf. Daarbij viel deze week de naam van Jerdy Schouten. Wat Slot daarover kan vertellen? "Dat ik nooit praat over spelers die niet van ons zijn en waarvan ik ook niet verwacht dat ze heel snel bij ons zullen komen. Hebben wij interesse? Als jij dat zegt, wie ben ik om dat in twijfel te zeggen", lachte Slot. "Maar hij speelt op dit moment bij Bologna, dus dan is elk woord dat ik erover zeg ongepast."

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties