Slot: ''Het is aan Ofir om er nu ook zo als Dessers uit te komen''

Slot: ''Het is aan Ofir om er nu ook zo als Dessers uit te komen''

Doelman Ofir Marciano was na het 2-2 gelijkspel tegen Slavia Praag de gebeten hond omdat beide tegentreffers voortkwamen uit fouten van hem. Na afloop van de wedstrijd was Cyriel Dessers de eerste die naar Marciano toekwam. Niet voor niks, want Dessers weet wat Marciano nu doormaakt.

Arne Slot: "Ik heb hem na de wedstrijd even opgezocht. Ik heb hem gewezen op de situatie waarin Cyriel Dessers belandde toen hij in de slotfase van ons thuisduel met RKC niet de 3-2 maakte. Dessers kreeg toen heel veel kritiek, maar hij was nu weer de gevierde man na zijn twee doelpunten. Spitsen en doelmannen kunnen snel de schlemiel of de held zijn. Het is aan Ofir om er nu ook zo als Dessers uit te komen.”

Dessers hoopt ook op het beste voor Marciano: "Hij redde ons ook een keer knap. We doen het met z’n allen, dat maakt ons zo sterk", aldus Dessers in het Algemeen Dagblad. "Na die rode kaart van Guus Til zijn onze verdedigers en middenvelders alleen nog maar meer gaan lopen en harder gaan werken. Na die 2-2 van mij zie ik heel veel wisselspelers naast me staan, die allemaal zo’n 90 meter over het veld zijn gesprint om het doelpunt met mij te vieren. Die teamgeest is heel bijzonder en maakt ons lastig te verslaan. Het is geen toeval dat we nu in de slotfase al zo vaak hebben toegeslagen.”

Lees meer over
Arne Slot Ofir Marciano
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties