Slot: ''Aantal maanden geleden nog blij dat we überhaupt groepsfase haalden''

Slot: ''Aantal maanden geleden nog blij dat we überhaupt groepsfase haalden''

Arne Slot en zijn team staan morgen wederom voor een mooi Europees affiche. De Rotterdammers nemen en het in Tsjechië op tegen SK Slavia Praag. De oefenmeester verwacht een zware wedstrijd, maar is ook realistisch over waar zijn ploeg vandaan komt.

''Een aantal maanden geleden waren we nog dolblij dat we überhaupt de groepsfase haalden'', begon Slot op de persconferentie. ''Dat we er nu zo voor staan dat we ons kunnen plaatsen is heel mooi, en als dat lukt door eerste te worden zou dat nog mooier zijn. We zijn pas een paar maanden onderweg met elkaar, maar waar we nu staan is niet onterecht.''

De selectie is enorm fit en dat werpt zijn vruchten af. Ook hebben de Rotterdammers nauwelijks blessuregevallen. Alleen Justin Bijlow is morgenavond afwezig, hij is positief getest op het coronavirus. ''We doen er met zijn allen alles aan om blessures zoveel mogelijk uit te sluiten. Dat werkt voorlopig aardig, maar het seizoen is nog lang. Nu iedereen fit is, hebben we een goede selectie.''

Nelson heeft tijd nodig
Fredrik Aursnes heeft zich door zijn goede spel in de basis geknokt en vormt samen met Orkun Kökcü een stabiel blok op het middenveld. Reiss Nelson wacht zijn kans nog af. ''Hij heeft wat langer nodig gehad om fit te worden en heeft met Luis Sinisterra bovendien een goede speler voor zich. Dat had Fredrik ook. In zo’n situatie is het zaak te blijven leveren op het trainingsveld. We komen hier om te winnen, maar we beseffen uiteraard dat een gelijkspel ook een hele goede uitslag is voor ons'', sloot Slot af.

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties