Samenvatting Feyenoord O18 - FC Utrecht O18

Feyenoord Onder 18 maakte er op Varkenoord een heerlijke wedstrijd van tegen FC Utrecht Onder 18. Nesto Groen maakte twee goals, maar Gio-Renys Felicia nam de mooiste voor zijn rekening. Bekijk alle vijf de doelpunten in de samenvatting

Voor Feyenoord Onder 18 ging het binnenslepen van de drie punten gepaard met maar liefst vijf doelpunten in eigen huis. Nesto Groen opende vroeg in de wedstrijd de score (5’) van dichtbij en bracht daarmee zijn ploeg snel op voorsprong. Een reactie van Utrecht bleef lange tijd uit, maar in minuut 35 kwam de ploeg op een gelijke stand na een ongelukkig moment in de achterhoede bij Feyenoord. De Academy-spelers reageerden snel en binnen acht minuten was het wederom Nesto Groen die met een goede lichaamsbeweging zichzelf vrijspeelde en zuiver met rechts zijn tweede goal van de middag maakte.

Onder 18 nam na rust geen gas terug en vergrootte de voorsprong met drie treffers in een helft die veel Feyenoord-kansen kende. Allereerst was het Gio-Renys Felicia die solliciteerde naar de ‘Goal of the Month’-prijs met een onhoudbare vrije trap via onderkant lat. Milan Hokke en Amir Rais (invalbeurt 65’) gooiden de wedstrijd definitief op slot door de twee laatste Feyenoord-treffers te maken.

Derby-winst voor Onder 16
Een ander noemenswaardig duel is de stadsderby tussen Feyenoord O16 en Sparta Rotterdam O16, die met 4-0 overtuigend werd gewonnen door de thuisploeg. Op Varkenoord was een ontketende Aymen Sliti verantwoordelijk voor drie van de vier Feyenoord-goals en bezorgde daarmee zijn team in de eerste helft een comfortabele 3-0 voorsprong. Mohammed Fuaad maakte de vierde treffer namens Feyenoord.