Rutten over Slot: ''Ik houd van zo'n type trainer''

Rutten over Slot: ''Ik houd van zo'n type trainer''

De Conference League werd eerst niet zo serieus genomen door menig analyticus in Nederland. Nu we het einde van de groepsfase naderen, is die mening volledig veranderd. Met Feyenoord en AZ heeft Nederland bovendien nu twee groepswinnaars in het nieuwe toernooi, terwijl Vitesse ook nog altijd in de race is om uit de groepsfase te komen.

Het toernooi wordt dan ook serieus genomen door de Nederlandse teams. Dat is een goede zaak, vindt voormalig Feyenoordtrainer Fred Rutten. ''De punten die je in de Conference League pakt, bezorgen Nederland in 2023 waarschijnlijk een extra vaste plaats in de Champions League. Daar profiteren we allemaal van: sportief, financieel, qua uitstraling en wat te denken van de ontwikkeling van spelers en trainers.''

Het niveau van een aantal clubs in het toernooi is hoog. ''Met AS Roma, Feyenoord, Tottenham Hotspur en Rennes is de Conference League ook een sterk bezet toernooi en na de winter komen er nog Europa League-ploegen bij. Jonge, talentvolle trainers als Slot en Jansen bij AZ moeten dealen met driemaal in de week spelen, tussendoor reizen, het managen van allerlei omstandigheden en tegelijk is daar de druk van het moeten winnen. AZ tegen NEC in Alkmaar, bij Jablonec in Tsjechië en in Arnhem tegen Vitesse. Onbetaalbare ervaringen voor jonge trainers. Zo is de Conference League een geweldige leerschool'', gaat Rutten verder in De Telegraaf.

De oefenmeester stond slechts één seizoen aan het roer bij Feyenoord. Dat was in het seizoen 2014-2015. Rutten kijkt met veel interesse naar Slot en hoe hij het doet bij zijn voormalige werkgever. ''Ik houd van zo’n type trainer, die zegt wat hij wil en die visie ook waarmaakt met zijn ploeg. Feyenoord wil de wedstrijd beheersen, de bal hebben en dat lukt heel goed. Daarbij is Slot flexibel en verdwaalt hij niet in een tunnel. Hij handhaaft zijn spelconcept en brengt situatief nuances aan. Bijvoorbeeld Toornstra voor Jahanbakhsh aan de buitenkant.''

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties