Rangers FC presenteert Van Bronckhorst als nieuwe trainer

Rangers FC presenteert Van Bronckhorst als nieuwe trainer

Giovanni van Bronckhorst gaat definitief aan de slag bij Rangers FC. De club heeft zojuist zijn komst definitief bekend gemaakt. De Feyenoorder is de opvolger van Steven Gerrard, die naar Aston Villa vertrok.

Van Bronckhorst keert daarmee terug naar de club waar hij tussen 1998 en 2001 successen vierde als speler met landstitels in zijn eerste twee seizoenen. De nieuwe trainer van Rangers kan zondagmiddag al op de bank zitten, wanneer zijn club het opneemt tegen Hibernian in de halve finale van de Schotse beker.

Van Bronckhorst stelt in de komende dagen zijn staf verder samen. Het is niet mogelijk om in deze periode Jean-Paul van Gastel uit China weg te halen, zo meldt De Telegraaf. Wie wel mee gaat naar Glasgow is Roy Makaay, die eerder ook met hem bij Feyenoord werkte.

''Ik kon zien hoe enthousiast hij is''
Sportief directeur Ross Wilson: ''Gio heeft al laten zien dat hij een winnaar is. Hij kent de club en de kwaliteiten. Buiten de formele gesprekken hebben Gio en ik verschillende informele gesprekken gehad. Ik kon zien hoe enthousiast hij is. Toen Steve zijn beslissing kenbaar maakte, zijn we meteen overgeschakeld op onze shortlist. We vonden extreem snel overeenstemming met Gio en we hebben ervan genoten om met hem te werken aan het samenstellen van zijn staf.''

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties