Pedersen: ''De Feyenoord-supporters zijn geweldig''

Pedersen: ''De Feyenoord-supporters zijn geweldig''

Marcus Pedersen maakt sinds zijn komst naar Feyenoord veel indruk. De rechtsback is een vaste waarde in de ploeg van Arne Slot en groeide zelfs uit tot international van Noorwegen. De Feyenoorder bereidt zich nu voor op de wedstrijd van aanstaande dinsdag tegen Nederland.

De Noren kunnen zich nog altijd rechtstreeks kwalificeren voor het WK in Qatar van volgend jaar door het gelijkspel van het Nederlands elftal in Montenegro. ''Jullie hebben ons een vroeg kerstcadeau gegeven'', lacht Pedersen in Rondo. ''Ik was erg teleurgesteld over onze wedstrijd tegen Letland (0-0 gelijkspel, red.), want ik vind dat we die gewoon moesten winnen. We hadden het ook verdiend om te winnen. Toen we zagen dat Nederland met 2-0 voorstond, dachten we dat het nog moeilijk zou gaan worden om ons te kwalificeren. Uiteindelijk spelen ze nog gelijk en dat betekent dat er nog hoop voor ons is.''

Als Noorwegen wint van Nederland en Turkije gelijkspeelt of verliest van Montenegro, dan plaatst het zich als groepswinnaar voor het WK. ''We kregen een extra boost toen Nederland gelijkspeelde'', vervolgt Pedersen, die dinsdag door de maatregelen in Nederland in een lege Kuip moet spelen. Is dat een voordeel voor Noorwegen? ''Ja, dat is zeker een voordeel. De Kuip is een sfeervol stadion dus het is beter voor ons als er geen fans zitten.''

''De Feyenoord-supporters zijn heel goed, ze zijn geweldig. Maar we zullen dinsdag voor de winst gaan'', gaat de Feyenoorder verder, die meteen aangeeft nog geen Nederlands te kunnen spreken. Een meevaller voor Oranje: Erling Haaland is geblesseerd en kan dus niet meedoen. ''Ik probeer hem nog wat pillen te geven zodat hij extra snel herstelt van zijn blessure. Wie weet speelt hij dinsdag wel'', sluit Pedersen lachend af.

Lees meer over
Marcus Holmgren Pedersen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties