Overzicht | Wanneer komen de Feyenoord-internationals in actie?

Overzicht | Wanneer komen de Feyenoord-internationals in actie?

De derde interlandbreak van dit seizoen is aangebroken. Ook dit keer hebben weer verschillende Feyenoorders de eer om voor hun land uit te komen. FR12.nl zette op een rijtje welke spelers een oproep kregen, welke wedstrijden voor hen op het programma staan en hoe groot hun kans op speeltijd is.

Justin Bijlow, Tyrell Malacia, Guus Til (Nederland)
Met nog twee wedstrijden te gaan moet Oranje de koppositie in WK-kwalificatiepoule G zien te verdedigen. Dat zal het hoogstwaarschijnlijk doen met wederom Justin Bijlow onder de lat. De Feyenoorder lijkt inmiddels de vaste eerste keeper van bondscoach Louis van Gaal. Ook Tyrell Malacia en Guus Til zijn opnieuw opgeroepen, al begonnen zij sinds de komst van Van Gaal pas één keer in de basis.

Zaterdag 13 november, 20:45 uur
Montenegro - Nederland

Dinsdag 16 november, 20:45 uur
Nederland - Noorwegen

Fredrik Aursnes, Marcus Pedersen (Noorwegen)
Vanuit een Feyenoord-perspectief is vooral het duel van dinsdag 16 november een interessante. Dan nemen de drie Feyenoorders in de Oranje-selectie het op tegen het Noorwegen van de wederom opgeroepen Fredrik Aursnes en Marcus Pedersen. Laatstgenoemde heeft zich de laatste maanden net als bij zijn club ook bij de nationale ploeg in de basis geknokt. Voor Aursnes lijkt een basisplaats minder waarschijnlijk; het zou in dat geval namelijk pas zijn eerste zijn.

Zaterdag 13 november, 18:00 uur
Noorwegen - Letland

Dinsdag 16 november, 20:45 uur
Nederland - Noorwegen

Orkun Kökcü (Turkije)
In dezelfde poule als Oranje en Noorwegen maakt ook Turkije nog een kans(je) om het WK te halen. Daarvoor moet het in ieder geval zelf winnen van Gibraltar en Montenegro. Orkun Kökcü is er voor die duels weer bij. Na slechts tien speelminuten op het EK is hij de laatste wedstrijden weer belangrijker geworden voor de ploeg. Van de laatste vier duels miste hij er één door een schorsing en stond hij de andere drie keer in de basis.

Zaterdag 13 november, 18:00 uur
Turkije - Gibraltar

Dinsdag 16 november, 20:45 uur
Montenegro - Turkije

Alireza Jahanbakhsh (Iran)
Voor Iran is de WK-kwalificatie nog niet halverwege, maar met tien punten uit vier wedstrijden en de koppositie in groep A staat het land er goed voor. Dat heeft het mede te danken aan Alireza Jahanbakhsh; de aanvoerder van het elftal maakte in die vier duels 3 van de 6 doelpunten. Komende week speelt Iran tegen Libanon en Syrië, die in dezelfde poule concurreren met de ploegen van voormalig Feyenoord-trainers Dick Advocaat (Irak) en Bert van Marwijk (Verenigde Arabische Emiraten).

Donderdag 11 november, 13:00 uur
Libanon - Iran

Dinsdag 16 november, 17:00 uur
Syrië - Iran

Overzicht | Wanneer komen de Feyenoord-internationals in actie?

Ofir Marciano (Israël)
Ook Feyenoords reservedoelman Ofir Marciano is een vaste waarde voor zijn land. Met Israël kan hij in theorie nog op plek twee eindigen om zo via de play-offs nog kans te maken op WK-deelname, al moet zijn ploeg dan wel in twee wedstrijden een achterstand van vier punten op Schotland goedmaken. Zelf moet Israël in ieder geval winnen van Oostenrijk en de Faeroër Eilanden.

Vrijdag 12 november, 20:45 uur
Oostenrijk - Israël

Maandag 15 november, 20:45 uur
Israël - Faeroër Eilanden

Lutsharel Geertruida (Nederland Onder 21)
Lutsharel Geertruida heeft in de laatste wedstrijd eindelijk (als invaller) zijn debuut voor Jong Oranje gemaakt. Dit keer is hij opnieuw opgeroepen en kan hij dus voor meer gaan, al heeft hij wel stevige concurrentie van Jeremie Frimpong. De rechtsback is vaste basisspeler bij de Duitse subtopper Bayer Leverkusen en kreeg ook bij Jong Oranje in de laatste wedstrijden de voorkeur boven Geertruida. Jong Oranje zelf is met zeven punten uit drie wedstrijden goed begonnen aan de EK-kwalificatiepoule en wil die reeks tegen Bulgarije en Gibraltar voortzetten.

Vrijdag 12 november, 18:45 uur
Nederland O21 - Bulgarije O21

Maandag 15 november, 14:00 uur
Gibraltar O21 - Nederland O21

Lees meer over
Oranje Tyrell Malacia Justin Bijlow Lutsharel Geertruida Orkun Kökcü Guus Til Marcus Holmgren Pedersen Ofir Marciano Alireza Jahanbakhsh Fredrik Aursnes
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties