Tomasson voor de tweede keer op rij kampioen met Malmö FF

Tomasson voor de tweede keer op rij kampioen met Malmö FF

Oud-Feyenoorder Jon Dahl Tomasson is met zijn Malmö FF voor de tweede keer op rij kampioen van Zweden geworden. Tomasson pakte zaterdag in de laatste speelronde een punt tegen Halmstads BK en dat was voldoende voor het kampioenschap.

De oud-Feyenoorder is de eerste trainer in Zweden in achttien jaar tijd die twee landstitels op rij pakt. ''Als we geen Europees voetbal hadden gespeeld, dan hadden we de competitie twee maanden geleden al gewonnen'', zei Tomasson na afloop tegen Disney+. De strijd om de landstitel was tot de laatste wedstrijddag spannend. Nummer twee, AIK, had bij een nederlaag van Malmö FF kunnen profiteren. ''Ik was enorm nerveus. We hebben niet goed gespeeld, dus natuurlijk werd ik daar nerveus van. Het is altijd moeilijk om het goud opnieuw te winnen, maar de jongens wilden zó graag. Ze wilden het doen voor de fans en voor iedereen die zich met deze club bezighoudt.''

Tomasson speelde de meeste wedstrijden van zijn carrière voor Feyenoord. De Deen speelde tussen 1998 en 2002 122 wedstrijden voor de Rotterdammers waarin hij 55 keer scoorde. In zijn tweede periode bij Feyenoord, van 2008-2011, speelde de Deen nog 37 wedstrijden voor Feyenoord waarin hij twintig keer scoorde. Na zijn carrière als speler begon Tomasson zijn trainersloopbaan bij Excelsior, waar hij eerst assistent was. In 2014 vertrok de Deen naar Roda JC, waar hij degradeerde. Na een tussenstop bij Vitesse als assistent keerde de oud-spits in 2016 terug bij de nationale ploeg van Denemarken om ook als assistent aan de slag te gaan. Tomasson werd in 2020 de trainer bij Malmö FF.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties