Oranje houdt vast aan 5-3-2-systeem: Berghuis bankzitter

Oranje houdt vast aan 5-3-2-systeem: Berghuis bankzitter

Het Nederlands Elftal oefent morgen tegen Georgië in aanloop naar het EK voetbal. De afgelopen dagen was er veel kritiek op het 5-3-2-systeem vanwege de matige wedstrijd tegen Schotland. Bondscoach Frank de Boer kondigde zaterdagmiddag op de persconferentie aan dat Oranje niet gaat overstappen naar 4-3-3.

''Zondag starten we weer met 5-3-2'', aldus de bondscoach. Voor Steven Berghuis is dit vermoedelijk slecht nieuws. De buitenspeler lijkt hierdoor wederom genoegen te moeten nemen met een plek op de bank en dat is een behoorlijke teleurstelling. De afgelopen dagen maakte de Feyenoorder juist een gedreven indruk op de training.

De kans is groot dat De Boer met dezelfde elf start als tegen Schotland. ''Het zou zomaar kunnen dat dat ook de opstelling is tegen Oekraïne. Niks is definitief'', reageerde de trainer, die van mening is dat de spelers het systeem beter moeten uitvoeren. ''We kregen de druk er niet op en kwamen niet in de duels. Daardoor kregen we geen succesbeleving."

''Als je ergens veel energie in steekt, dan wil je de bal na vijf seconden ook veroveren. We hebben dat geanalyseerd en hebben daar veel over gepraat. Je wil ook weten wat spelers ervan vinden. Want zij moeten het uitvoeren. Dat was vruchtbaar. We hebben ook goed kunnen trainen'', aldus de bondscoach. Nederland - Georgië begint morgen om 18:00 uur.

Lees meer over
Oranje Steven Berghuis
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties