Ochtendjournaal: "Verdere verbouwing noodzakelijk bij Feyenoord"

Ochtendjournaal: "Verdere verbouwing noodzakelijk bij Feyenoord"

Na een goede seizoensstart verloopt de competitie inmiddels iets moeizamer voor Feyenoord. Na de nederlaag tegen Vitesse voor de interlandbreak werd ook van RKC Waalwijk in de eigen Kuip niet gewonnen. "Verdere verbouwing is noodzakelijk", kopte het Algemeen Dagblad maandagmorgen.

Het Algemeen Dagblad vergeleek het nieuwe Feyenoord onder trainer Arne Slot met een gezin dat een nieuw huis heeft gekocht. "Aanvankelijk was alles nieuw en prachtig en duidelijk beter dan voorheen. Maar nu de Rotterdammers een tijdje in hun nieuwe woning zitten, zien ze toch dat het uitzicht minder ver reikt dan gedacht en dat de zon sneller uit de tuin verdwijnt door alle aangrenzende bomen. Dat er nog verbouwingen nodig zijn om het echt de ideale plek te laten worden? Zonder enige twijfel."

"Na een verrassend sterke start van het seizoen sluipt het chagrijn hier en daar langzaam toch weer De Kuip in", vervolgde de krant over de mindere resultaten tegen Vitesse en nu ook RKC. Daarbij werd opgemerkt dat Feyenoord vooral moeite heeft met tegenstanders diep op de eigen helft verdedigen. Voorin maakte dat het lastig om tot scoren te komen, terwijl de Rotterdammers zich achterin veel te gemakkelijk lieten aftroeven. "Slot zag dit seizoen lange tijd dat zijn ploeg nauwelijks kansen weggaf, maar inmiddels moet hij aangeven dat de tegenstanders bijna alle mogelijkheden verzilveren."

De Telegraaf concludeerde hetzelfde en pikte er twee tegenvallende spelers in het bijzonder uit. In de voorhoede was dat spits Cyriel Dessers. "Ook Dessers is niet dé spits", concludeerde de krant na zijn eerste basisplaats. "Hoe de ballen ook in het zestienmetergebied werden gepompt en hoe ze ook voor zijn voeten kwamen, Dessers slaagde er niet in om zijn ploeg naar een dikke overwinning te schieten." Achterin werd vooral Marcos Senesi bij de tegentreffers als schuldige aangewezen. "Hij had even niet de bekende Zuid-Amerikaanse 'slachtersmentaliteit' op een paar cruciale momenten."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties