Ochtendjournaal: Tiki-taka van Feyenoord betovert thuispubliek

Ochtendjournaal: Tiki-taka van Feyenoord betovert thuispubliek

Feyenoord gaf donderdagavond in de eigen Kuip een heuse voetbalshow weg tegen het Oostenrijkse Sturm Graz. Ook de ochtendkranten waren zeer onder de indruk van de 6-0 zege van de Rotterdammers. 'Tiki-taka betovert thuispubliek', zo kopte het Algemeen Dagblad.

"Bij Feyenoord voelen ze zich in rap tempo beter worden", schreef de krant onder meer. "Natuurlijk, Sturm Graz is een betrekkelijk anonieme ploeg in Europa. Maar de Oostenrijkers worden toch ook niet jaarlijks in alle duels helemaal van de mat getikt in de Europa League. Het tiki-takaspel in de Kuip werd in een razend tempo uitgevoerd, precies zoals Slot dat graag ziet. Korte passes, volop bewegende spelers, overlaps, underlaps en langdurig balbezit. Wat het thuispubliek kreeg voorgeschoteld, was om van te smullen."

Bij de doelpunten was het naast Oussama Idrissi vooral Alireza Jahanbakhsh die opviel, zo zag De Telegraaf. "Dat Jahanbakhsh het feest in gang zette, was niet zo verrassend. De Iraans international speelt op een hoger niveau dan vorig seizoen. Slot had dat al een tijdje door, want hij gunde Jahanbakhsh andermaal een basisplaats en die maakte hij met prachtgoals waar. Als de VAR zijn derde goal niet had afgekeurd, had hij zelfs een hattrick achter zijn naam gehad."

Toch hamerde Slot er na afloop vooral op dat het optreden tegen Sturm Graz een geweldige teamprestatie was. "Hij genoot van zijn defensie, die geen muisje doorliet en waar Dávid Hancko een ideale partner wordt van Gernot Trauner. En wat te denken van het spitsenduo Danilo en Santiago Gimenez? Allebei telkens scorend, ook tegen Sturm Graz. Gimenez heeft een maniakale honger naar doelpunten. Amper drie minuten na zijn entree liet hij De Kuip ontploffen en wist Het Legioen dat er een bijzondere spits is binnengekomen. Eentje die á la Dessers vorig jaar de eerste spits gaat overtreffen. Slot vindt het een luxe en gelijk heeft hij."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties