Ochtendjournaal: Smalle selectie valt nu wel mee

Ochtendjournaal: Smalle selectie valt nu wel mee

Cyriel Dessers schoot Feyenoord zondag tegen Sparta in de absolute slotfase naar een 0-1 overwinning. Ook voor de aanwezige kranten leek er door dat doelpunt veel te veranderen; ondanks dat Feyenoord een belabberde wedstrijd speelde, was de stemming in de dagbladen maandagochtend optimistisch.

Dat Feyenoord staat waar het nu staat, hadden voorafgaand aan het seizoen maar weinig mensen voorspeld. De club staat slechts één verliespunt achter op koploper Ajax en ligt op koers voor overwintering in de Conference League. Dat het sportief voorspoedig gaat bij Feyenoord, concludeerde ook De Telegraaf daags na de gewonnen derby. "Slot merkt dat als coach ook, want opeens blijft iedereen fit, valt het dubbeltje in cruciale fases de goede kant op en zijn zelfs de wisselspelers stuk voor stuk goud waard voor zijn team."

Tegen Sparta was Cyriel Dessers de invaller die een cruciale rol kon spelen voor zijn ploeg, wat er bij het Algemeen Dagblad toe leidde dat de krant eerder getrokken conclusies moest terugnemen. "De selectie van Feyenoord is vaak als te smal bestempeld. Dat is feitelijk ook zo, maar nu de club vooralsnog gevrijwaard blijft van blessureleed en vele absenties, valt het wel mee bij de Rotterdammers."

"Slot bracht Fredrik Aursnes, omdat die het spel beter moest kunnen versnellen dan Jens Toornstra", werd die stelling uitgelegd. "Lutsharel Geertruida kwam voor de leeggespeelde Marcus Pedersen, met als achterliggende gedachte dat de speler van Jong Oranje nog wel eens koppend wil toeslaan in aanvallend opzicht. Reiss Nelson verving Alireza Jahanbakhsh, in de hoop dat hij een gaatje zou vinden in de defensie van de stadgenoot. En Dessers loste Bryan Linssen af, omdat de spits een mindere dag had."

Zo was het die laatste invaller die zijn ploeg de zege bezorgde en zo de week van Feyenoord nog enigszins wist te redden. "Het miljoenenverlies en het opstappen van algemeen directeur Mark Koevermans als aanloop, daar had duur puntenverlies in een derby zonder twijfel naadloos bij gepast", stelde de krant.

Lees meer over
Sparta
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties