Ochtendjournaal: de eerste Schreuder met kansloze nederlaag De Kuip uit gejaagd

Ochtendjournaal: de eerste Schreuder met kansloze nederlaag De Kuip uit gejaagd

Op een regenachtige bekeravond in De Kuip deed Feyenoord donderdag wat het moest doen door PEC Zwolle met 3-1 te verslaan. Met vier doelpunten, een hoofdrol voor Mats Wieffer en de blessure van Dávid Hancko was er in de ochtendkranten genoeg om op terug te blikken. Maar er werd ook vast vooruitgekeken.

Feyenoord speelt zondag nog de uitwedstrijd tegen FC Groningen, maar in het Algemeen Dagblad werd al iets over die wedstrijd heen gekeken naar de volgende thuiswedstrijd: de Klassieker tegen Ajax. "Het Legioen keek tevreden hoe de eerste Schreuder De Kuip uit werd gejaagd met een kansloze nederlaag", zo opende de krant. "Over een kleine anderhalve week is broer Alfred aan de beurt, als het aan de fanatieke Rotterdammers ligt. Of die met Ajax ook de poort wagenwijd open gaat zetten, is zeer de vraag. PEC Zwolle deed dat wel en dat was de reden dat er ondanks de forse wind en striemende regen best een leuke wedstrijd te zien was in de kletsnatte Kuip."

Uitblinker op de bekeravond was basisdebutant Mats Wieffer, die ook nog eens bij de eerste twee Feyenoord-goals betrokken was. "De opvallende rol van Wieffer komt op een saillant moment", doelde de krant op de zoektocht van Feyenoord naar een versterking op zijn positie. In aanloop naar deze bekerwedstrijd werd daarbij juist een speler van PEC Zwolle genoemd, de 21-jarige Thomas van den Belt, die Arne Slot nog kent uit zijn tijd als jeugdtrainer in Zwolle. "Slot sluit niet uit dat Van den Belt een positieve ontwikkeling kan doormaken, maar of hij de handen intern op elkaar krijgt voor het aantrekken van de kleine Zwollenaar is de vraag."

Blessure Hancko
Slot lijkt er bovendien nog een volgende puzzel bij te krijgen in zijn formatie, na het uitvallen van Dávid Hancko. Nog meer dan op de bekerzege zelf, zoomde De Telegraaf vrijdagochtend dan ook in op de blessure van de sterkhouder. "Nóg een centrumverdediger verliezen is het laatste wat Slot in deze fase wil. Hancko leek een onschuldige botsing te hebben, maar greep direct naar zijn schouder en werd bijna misselijk van de pijn toen hij minutenlang op het veld zat. De schade zal na scans in het ziekenhuis vandaag pas echt duidelijk worden."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties